چطور کتاب های خوانده نشده را بخوانیم؟

سرفصل های مهم این مقاله:

 هزارتا کتاب نخوانده در قفسه‌های کتابتان خاک می‌خورد؟

 نگران آن هستید که چطور این همه کتاب را بخوانید؟

 بسیاری از آن‌ها را آغاز کرده‌اید، اما هرگز به پایان نرسانده‌اید؟

 واقعا چطور کتاب های خوانده نشده را بخوانیم؟

در این مقاله سعی می‌کنیم به شما کمک کنیم تا راهی برای «رهایی از دغدغه خواندن کتاب های نخوانده شده» پیدا کنید!

چطور کتاب های خوانده نشده را بخوانیم؟ با ما همراه باشید…!

خواندن کتاب های نیمه کاره

 کتاب های تازه بخریم یا نخریم؟

 چرا از کتاب های خوانده نشده، احساس گناه می‌کنیم؟

 آیا نخریدن کتاب راه خوبی برای رهایی از کتاب های نخوانده شده است؟

 حکایت کتاب های خوانده نشده…

 روش هایی ساده برای اینکه کتاب های خوانده نشده را بخوانیم

اول به این سؤال پاسخ بدهید:

کتاب های تازه بخریم یا نخریم؟

اول از همه باید تکلیف خود را با این سؤال مشخص کنیم:

«ما که می‌دانیم این همه کتاب خوانده نشده داریم، آیا بازهم باید کتاب تازه بخریم یا تا وقتی کتاب هایمان تمام نشده دیگر نباید کتاب جدید بخریم؟»

شاید خیلی از ما فکر می‌کنیم نباید کتابی تازه بخریم.  پاسخ این سؤال را همین الان از پیام بهرام پور در فایل ویدئویی زیر در 2 دقیقه بگیرید:

چرا از کتاب های خوانده نشده، احساس گناه می‌کنیم؟

شاید برایتان خیلی جالب باشد بدانید واژه‌ای عامیانه به نام «سوندوکو» (Tsundoku) در فرهنگ ژاپن وجود دارد که به معنای اندوختن مواد خواندنی و انباشتن کتاب‌ها در خانه بدون خواندنشان است. می‌خواهیم به شما بگوییم که انباشتن کتاب و نخواندن آن‌ها یک اتفاق باستانی و تاریخی است! بنابراین خیلی هم از نخواندن کتاب هایتان احساس گناه نکنید.

همان‌طور که از انباشتن یک کلکسیون عطر نزده، سیگار نکشیده و یا تمبرهای نچسبانده احساس گناه نمی‌کنید، از انباشتن یک عالم کتاب در قفسه کتابخانه‌تان هم نباید احساس شرمساری کنید. با این قضیه خیلی ساده کنار بیایید. همه درگیرش هستند… 

اما قرار هم نیست شما در خرید کتاب خیلی افسارگسیخته عمل کنید. سعی کنید واقعاً کتاب‌هایی که به آن نیاز دارید یا فکر می‌کنید در آینده نیاز پیدا می‌کنید را بخرید.

خواندن کتاب های خوانده نشده

آیا نخریدن کتاب راه خوبی برای رهایی از کتاب‌های نخوانده شده است؟

برخی افراد توصیه می‌کنند زیاد کتاب نخرید. حداکثر سه تا چهار کتاب تهیه کنید و بعدازاینکه آن‌ها را مطالعه کردید و تمام شد، دوباره به کتاب‌فروشی رفته و چند کتاب دیگر بخرید. البته برای چنین استدلالی که خیلی‌ها آن را درست می‌پندارند، می‌تواند دلایل دیگری هم آورد. از جمله اینکه شما وقتی یک کتاب می‌خوانید، احتمال دارد جهان‌بینی و طرز نگاه شما به مسائل تغییر کند و در این صورت ممکن است کتاب‌هایی که قبل و بعد از مطالعه به آن‌ها علاقه‌مند بودید، عوض شوند. اصلاً امکان دارد دغدغه‌های شما با مطالعه یک کتاب به‌کلی تغییر کنند.

این دلایل شاید منطقی به نظر برسند و بسیاری از افراد موفق هم این سبک را در پیش گرفته باشند و به نظرشان روش خیلی خوبی هم باشد. ولی به نظر می‌رسد نخریدن کتاب و خالی بودن قفسه‌های کتابخانه شما به این بهانه، چندان هم خوب نباشد.چرا؟

برای اینکه هرگاه به قفسه‌های کتابخانه‌مان نگاه می‌کنیم، بی‌سوادی‌مان به رخمان کشیده شود و حجم زیاد کتاب های نخوانده در مقابل دیدگان بهترین روش برای این کار است.

برای اینکه هر بار که به قفسه‌های کتابخانه‌مان نگاه می‌کنیم، یک‌چیزی مدام در درونمان به ما گوشزد کند که باوجود این همه کتاب نخوانده، چرا باید در شبکه‌های اجتماعی بیهوده بگردیم وقت تلف کنیم؟

برای اینکه هر بار که به قفسه‌های کتابخانه‌مان می‌نگریم، کتاب‌هایی را ببینیم که در گوشه‌ای از اتاق ما را به‌سوی خود بخوانند و منتظر باشند تا مطالعه‌شان کنیم.

توصیه ما این است: 

همواره سعی کنید دو یا سه کتاب با موضوعات متفاوت دم دستتان باشد تا در موقعیت‌های مختلف مطالعه کنید و تا زمانی که یکی از کتاب‌ها به پایان نرسد، کتاب جدیدی به آن‌ها اضافه نکنید. این کار باعث می‌شود که مطالعات شما منظم‌تر و بیشتر شود تا نوبت به کتاب های تازه‌تر و جذاب‌تر برسد.

چطور کتاب های خوانده نشده را بخوانیم؟

راهکارهایی برای کتاب های خوانده نشده…

طبیعتاً شما دوست ندارید کتابخانه شخصی‌تان پر از کتاب های خوانده نشده باشد. آیا حس بدی به شما دست می‌دهد وقتی این همه کتاب خوانده نشده دارید؟ راه‌های زیر می‌تواند به شما کمک کند که کتاب های خوانده نشده را بخوانید یا دستکم آن‌ها را اولویت بندی کنید تا از ذهنتان خارج شوند.

لیست خرید کتاب داشته باشید…

در گوشی موبایلتان فهرستی از کتاب‌هایی که تعریفشان را زیاد می‌شنوید یا دیگران به شما معرفی می‌کنند، داشته باشید. مشخصاتی که در گوشی‌تان ثبت می‌کنید تا حد امکان کامل بنویسید تا موقع خرید راحت‌تر باشید.

نام کامل کتاب، نام نویسنده، نام مترجم (اگر کتاب ترجمه‌شده باشد)، انتشارات، سایت یا فردی که آن کتاب را معرفی کرده، دلیل تصمیم به خرید و در صورت امکان تصویری از جلد کتاب.

راه‌های بیشتر مطالعه کردن را بیاموزید

یک راه فوق العاده برای خواندن کتاب های نخوانده شده، بیشتر مطالعه کردن است. اگر می‌خواهید کتاب هایتان روی هم انباشته نشوند، باید یاد بگیرید بیشتر و بیشتر بخوانیدو در این باره اهمال کاری نکنید. در مقاله چطور هر سال بیشتر کتاب بخوانیم ؟ به شما گفته‌ایم که چطور سال به سال بیشتر کتاب بخوانیم. یک پاسخ بسیار ساده و عالی برای سؤال «چطور کتاب های خوانده نشده را بخوانیم؟» این است: بیشتر و بیشتر و بیشتر بخوانید…

چطور کتاب های خوانده نشده را بخوانیم؟

تندخوانی را یاد بگیرید

تندخوانی به شما کمک می‌کند که به جای سالی 10 کتاب، سالی 100 کتاب بخوانید.

بیش‌تر ما در دقیقه بین 200 تا 400 کلمه می‌توانیم بخوانیم. تندخوان‌ها می‌توانند بین 1000 تا 1700 کلمه در دقیقه بخوانند. تصور عموم بر این است که هرچه آهسته‌تر و کندتر مطالعه شود، اندوخته ذهنی افزایش خواهد یافت، حال آنکه بر پایه دیدگاه پژوهشگران خلاف این امر صادق است. به باور آنان در حالی که میزان اندوخته ذهنی مطالعه کننده معمولی تنها 35٪ است، این حالت برای تندخوان حداقل 53٪ خواهد بود. با آموزش تندخوانی هم کیفیت خواندنتان افزایش می‌یابد و هم با فرا گرفتن تکنیک های تندخوانی، به راحتی گام بزرگی برای خواندن کتاب های خوانده نشده برمیدارید.

کتاب های خیلی بی ربط را نخرید

کتاب‌هایی که می دانید در راستای اهداف و رسالت شخصی و زندگی شما نیستند، چه لزومی به بودن در کتابخانه‌تان دارند؟ زمان آن رسیده که بفهمید چه کتاب‌هایی ارزش خریدن دارند چه کتاب‌هایی ارزشش را ندارند.

چطور کتاب های خوانده نشده را بخوانیم؟

اولویت بندی کنید

شما باید کتاب هایتان را به صورت موضوعی یا ژانری دسته بندی کنید. سپس در هر دسته، کتاب های با اولویت بالا را مشخص کنید و کتاب‌هایی که اولویت خیلی پایینی دارند را می‌توانید در کارتن‌های دیگر قرار دهید و در انبار بگذارید تا جلوی چشمتان نباشد.

شاید به این شکل احساس گناه یا شرمندگی خود را کمتر کنید. شاید هم دسته بندی به صورت ژانر، باعث رقابت در این ژانرها شده و شما را به خواندن بیشتر، ترغیب کند.

برخی کتاب‌ها را واقعاً از دایره خارج کنید

وقتی یک کتاب تا صفحه 50 نتوانسته شما را درگیر خودش کند، احتمالاً دیگر هم این کار را نخواهد کرد. این یک قانون نانوشته است. اگر یک کتاب لذت‌بخش، آموزنده یا کاربردی نیست، لزومی ندارد به خواندنش ادامه دهید. پس حتماً لازم نیست یک کتاب را لزوماً تا آخر بخوانید..


دوست دارید شما هم کتاب بنویسید؟ این راهنمای ساده را از دست ندهید:

راهنمای جامع نوشتن کتاب | چگونه کتاب غیرداستانی بنویسیم؟


چطور مطالعه موثرتر کتاب ها را اصولی و حرفه‌ای یاد بگیریم؟

با روش‌های فوق‌العاده برای تقویت حافظه و هوش، تقویت حافظه تصویری، تقویت حافظه برای درس خواندن آشنا شوید. تندتر و موثرتر و کاربردی‌تر بخوانید. با این محصول ضمن اینکه می‌توانید هرسال کتاب‌های بیشتری بخوانید و با بهترین روش های مطالعه بیشتر آشنا شوید، حافظه‌تان را هم به طرزی عجیب بهبود خواهید داد!

علمی بیاموزید تا موثرتر و سریع‌تر بخوانید…!

 

مطالب محبوب سایت:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا