با ما همراه باشید با قسمت پنجم پادکست های آموزشی بیشتر از یک نفر که توسط دانیال نظامی تولید می شود.
پیش از اینکه سراغ این قسمت از پادکست برویم بابت تاخیری که بین این پادکست آموزشی و پادکستهای قبل افتاد عذرخواهی می کنم، در عوض بهتون قول می دهم که حسابی بهتون خوش بگذره و کلی مطالب کاربردی را در این قسمت یاد بگیرید.
سیگار را نمی توانم ترک کنم چون عادت کردم! کسب و کارم را نمی توانم تغییر بدم چون عادت کردم!
محمدپیام بهرام پور چه عادت هایی را ترک کرد؟ فایل صوتی زیر را گوش دهید
برای دانلود فایل صوتی روی لینک زیر کلیک کنید
در این قسمت مهمان محمدپیام بهرام پور هستیم با موضوع ترک عادت ها! به نظرتون ترک عادت کارهایی که دائما در حال انجامشان هستیم امکان پذیر هست؟ حتما یادتان هست که قبل از انتشار این پادکست سوالاتی از شما عزیزان در اینستاگرام پرسیده شد، ما این سوال ها را دسته بندی کردیم و به آن ها نیز در این فایل صوتی توسط محمدپیام بهرام پور پاسخ داده شده است. در این قسمت همراه ما باشید…
عادت چیست؟
ما انسانهای یاد گیرنده ای هستیم، بسیاری از کارها را به راحتی یاد می گیریم و بعد از مدتی به انجام آن کار عادت می کنیم، عادت ها هم می توانند کارهای خوب باشند و هم در مقابل می توانیم به کارهای بد نیز عادت کنیم.
اگر بخواهیم به صورت ساده تعریفی از عادت ها داشته باشیم می گوییم:
به کارهایی که به مقدار لازم انجام شده و ما برای انجام آن ها فکر نمی کنیم و انرژی صرف نمی کنیم عادت می گوییم
عادت های مطلوب و نامطلوب
حتما در طول زندگی چه در محل کارتان و چه در مسایل شخصی به مواردی برخورد کردید که وقتی شروع به یادگیری کاری را می کنید در ابتدا برایتان سخت است اما به مرور وقتی کاری را تکرار می کنید انجام آن کار برایتان راحت است.
مثلا وقتی در ابتدا شروع به انجام پادکست های آموزشی کردیم زمان زیادی را از من می گرفت اما بعد از گذشت مدتی این کار تبدیل به عادت شد و زمان کمتری را صرف آن می کردم در واقع مسیر عصبی این کار شکل گرفته بود.
پیشنهاد می کنیم مقاله زیر درباره عادت ها را از دست ندهید.
8 عادت مردمان منظم! چطور منظم باشیم؟
هفت عادت کسانی که طرز فکر رشد دارند
آیا ترک عادت در 21 روز یک افسانه است؟
در کتاب «قله» از اندرس اریکسن و ترجمه «پیام بهرام پور»، از تحقیقات شگفت انگیز پیرامون موفقیت و تخصص در هر کاری، رمزگشایی شده است:
عادت ها مهم هستند چون تجربه نشان داده است که یکی از چیزهایی که می تواند پایه های موفقیت را تشکیل دهد،
ترک عادات بد و جایگزین کردن عادات تازه با آن است.
در زندگی روزمره شما هم این اتفاق حتما افتاده در محل کارتان وقتی تازه شروع به یادگیری کاری را داشتید چقدر زمان می برد اما بعد از گذشت مدتی می بینید به صورت ناخودآگاه کارها با سرعت بیشتری پیش می روند و شما به آن عادت کردید.
کارهای نامطلوب هم همینطور هستند، به عنوان مثال ناخن جویدن، دروغ گفتن، سیگار کشیدن و غر زدن جزو کارهایی هستند که شما به آن ها عادت کرده اید.
شبکه های اجتماعی در طول روز چقدر وقت شما را می گیرند؟ خیلی از وقت ها دوست دارید که این عادتتان را ترک کنید و کمتر سراغ تلفن همراهتان بروید اما نمی شود، چون شما دچار یک عادت کار نامطلوب شده اید و ترک آن برایتان سخت است.
عادت به «نه» گفتن…
ما در سیستمهایی رشد کردهایم که مظلومیت و خجالتی بودن را یک ارزش به حساب می آورند. مدرسه، دانشگاه، خانواده و سبک زندگی ایرانی همیشه از عباراتی مثل «مؤدب بودن»،«سر به زیر بودن» و «محجوب بودن» برای توجیه خجولی استفاده کردهاند.
رشد کردن در این سیستم یکی از بزرگ ترین دلایلی است که اکثر ما ایرانیها خجالتی بار آمدهایم و نمیتوانیم قاطع باشیم. ما باید یاد بگیریم برای رسیدن به خواسته های خودمان به دیگران «نه» بگوییم و این مهارت را در خودمان رشد دهیم تا تبدیل به عادت در ما شود. شما در هر مرحله ای از زندگیتان باشید نیاز دارید که برای موفقیت و رشدتان به «نه» گفتن عادت کنید.
برای تقویت این مهارت خواندن مقاله های زیر خالی از لطف نیست
نه گفتن و قاطعیت ؛ دو مهارت بسیار مهم +یک روش 4 مرحله ای عالی برای نه گفتن
رادیو سخنرانی 21: مهارت نه گفتن در زندگی – رادیو سخنرانی
اگر می خواهید بدانید که شما هم جزو افرادی هستید که به موبایل اعتیاد دارید و یا نه آزمون زیر را انجام دهید
تست اعتیاد به موبایل
ترک عادت های قدیمی
زمانی که تعهد میدهید که عادات قدیمی خود را تغییر دهید، از خود و ذهنتان محافظت کنید تا توسط نظرات منفی و یا افکار منفی به عقب برنگردید. به جز انتقادات سازنده و واقعاً صحیح، به هیچ چیزی جز رشد دادن طرز فکرتان فکر نکنید.
سعی کنید برای گذار از طرز فکر ثابت به طرز فکر رشد، فیلترهای ذهنی خود را زیادتر کنید.
مثلاً اخبار روزانه (که سرشار از محتوای منفی و دلسرد کننده است) نبینید. واقعاً نبینید، چون هیچ چیزی به شما اضافه نخواهد کرد و شما هم هیچ نقشی در این حوادث بازی نمیکنید. به جز مواردی که واقعاً میتوانید مؤثر واقع شوید، دیگر لزومی ندارد اخبار دنبال کنید.
شما چه عادت هایی دارید که در طول شبانه روز در حال انجامش هستید؟ دوست دارید کدام یک از عادتهای نامطلوبتان را ترک کنید؟ در قسمت نظرات بنویسید…
می خواهید بدانید در چهار قسمت قبل چه خبر بوده؟ روی لینک های زیر کلیک کنید
قست اول: چطور ورودی های ذهنمان را کنترل کنیم؟ (پادکست آموزشی، قسمت اول)
قسمت دوم: کتاب خواندن (قسمت دوم پادکست های آموزشی)
قسمت سوم: شناخت رسالت فردی (قسمت سوم پادکست های آموزشی)
قسمت چهارم: خلاقیت چیست و چه کسانی خلاق هستند (قسمت چهارم پادکست آموزشی)
پکیج فوقالعاده «سه گام» دقیقه سه گام پایانی تا موفقیت را به شما نشان می دهد.
همین الان روی لینک زیر کلیک کنید و ببینید این سه گام استثنایی، چه چیزهایی هستند؟
.