چطور دیدگاه سازنده، امیدبخش و واقعنگر به دنیا داشته باشیم؟ (لایو اینستاگرام)
ناامیدها هیچوقت چیزی اختراع نکردهاند؛
ناامیدها، هیچوقت باعث تغییرات خوب و شگفت انگیز در دنیا نشدهاند؛
ناامیدها، حال هیچکس را بهتر نکردهاند و حال خودشان هم همیشه بد است!
در این لایو اینستاگرامی، من، پیام بهرام پور به شما یاد میدهم که چطور با امید، واقعگرایی و دیدگاه سازنده، به خود و اطرافیانتان کمک کنید حالشان بهتر شود و دنیا را جای زیباتری برای زندگی کنید.
حتماً ببینید:
منفی نگری از کجا میآید؟
ریشه منفی نگری را باید در اجدادمان جستجو کنیم!
وظیفه مغز شناسایی تهدیداتی است که در کمین ما نشستهاند. مغز میخواهد راهحلی برایش پیدا کند و احتمال بقا را افزایش دهد در نتیجه به سرعت به هر گونه اطلاعات منفی واکنش نشان میدهد. اگرچه این ویژگی در بسیاری مواقع به کمک بقای ما آمده است، اما منفی نگری که یک خطای شناختی است، در صورتی که بر زندگی ما تسلط یابد، میتواندجلوی حرکت، پیشرفت و رضایت از زندگیمان را سد کند و اجازه ندهد از زندگی لذت ببریم.
آیا در همه حال می توانیم امیدوار باشیم؟
همه ما در همین کشور زندگی میکنیم. با بیماریهای مختلف روبرو هستیم، از تورم و دشواری اقتصادی آگاه هستیم و سختیهای جورجواجور زندگی را میدانیم. با این وجود من معتقدم منفی بافی و دست روی دست گذاشتن، هیچ چیزی را عوض نمیکند.
بنابراین به طور کلی هرچه زندگی پیش پای شما بگذارد؛ از مرگ و بیماری تا مشکلات کاری یا تلخوشیرینهای رابطه، مهم این است که در همهحال امیدوار باشید. امیدواری به ما کمک میکند تا به هدفهایمان برسیم، آرام باشیم و شاد بمانیم و شاید حتی کمک کند از همه مشکلات عبور کنیم…
چرا نباید ناامید باشیم؟
راستش را بخواهید، ناامیدها هیچوقت شرایط زندگی را بهتر نمی کنند. آنها حال خودشان و اطرافیانشان را هم بد میکنند. آنها دیدگاه سازنده ندارند. ناامیدی چیزی را تغییر نمیدهد.
در مقاله زیر به صورت کامل دلایل مختلفی ذکر کردهام که «چرا ناامیدی خوب نیست و نباید ناامید باشیم؟». حتماً بخوانید:
چرا باید امید به آینده را فراموش نکنیم؟
چطور دیدگاه سازنده، امیدبخش و واقعنگر به دنیا داشته باشیم؟
آیا امید داشتن یعنی الکی خوش بودن؟
وقتی در مورد امید می گویم، متهم می شوم به بی خیالی و الکی خوش بودن!
منظور من از «امید داشتن» اصلا الکی خوش بودن و بی خیال بودن نسبت به مسائل دنیا نیست.
من میگویم امیدوار بودن یعنی هر بار تجربهای را پشت سر میگذاریم، تلاش کنیم فهرستی از جنبههای مثبت آن تجربه را در ذهن مرور کنیم.
امید داشتن یعنی فرصتها را ببینیم. امید داشتن یعنی به جای تمرکز بر جنبههای منفی و به خصوص جنبههایی که هیچ واکنشی نمیتوانیم به آن نشان دهیم و چیزی دست ما نیست که تغییرش دهیم، بر «پیدا کردن راهحلها» تمرکز کنیم و ببینیم «خب حالا این مشکل پیش آمده؛ بهترین کاری که من می توانم انجام بدهم چیست؟»
یک نمودار مهم!
در نمودار زیر، به خوبی برای شما شرح دادهام که چرا «الکی خوش بودن» و «منفی نگر» بودن خوب نیست و چرا «افراد واقعنگر و دارای دیدگاه سازنده» بهترین زندگی را دارند؟
توضیحات این نمودار را در فیلم بالا بین دقایق 1 و نیم تا 4 حتماً ببینید.
چطور دیدگاه سازنده، امیدبخش و واقعنگر به دنیا داشته باشیم؟
چند مقاله دیگر برای داشتن امید و رضایت بیشتر از زندگی را در لینکهای پایین بخوانید:
انواع طرز فکر ؛ 7 طرز فکر خوب برای بهبود کیفیت زندگی
شش راه برای افزایش رضایت از زندگی از پروفسور سانتوس
9 عادت ساده برای خوش بینی و مثبت ماندن در زندگی
چگونه افکار مثبت را جایگزین افکار منفی کنیم؟
چگونه به خدا امید داشته باشیم – متن امیدبخش به زندگی – سخنان بزرگان در مورد امید به زندگی – جملات روحیه دهنده به بیماران – روانشناسی امید به زندگی – جملات امید دهنده از خدا – جملات زیبا در مورد امید به زندگی – جملات امید دهنده از بزرگا