چطور با فن بیانی خوب، خوب صحبت کنیم؟ قسمت دوم: جلب توجه مخاطبان

سرفصل های مهم این مقاله:

قسمت دوم: جلب توجه مخاطبان

 

قسمت دوم: جلب توجه مخاطبان ، مطمئناً همه ما به عنوان یک سخنران دوست داریم تمام مخاطبان، در سراسر سخنرانی به حرف‌های ما گوش کنند و به حدی فن بیان و صحبت کردنمان گیرا باشد که همه مخاطبان سر جایشان میخکوب شوند!

همانطور که در مقاله پیشین (چطور فن بیان خوبی داشته باشیم و خوب صحبت کنیم؟ قسمت اول) قول داده بودیم، قصد داریم در مجموعه مقالاتی به اهمیت فن بیان و ارائه روش‌هایی برای خوب صحبت کردن بپردازیم و در این مقاله قصد داریم در مورد یک موضوعع  بسیار مهم صحبت کنیم.

 

چطور با فن بیانی خوب، خوب صحبت کنیم؟ قسمت دوم: جلب توجه مخاطبان

 

بدون شک همه شما دیده‌اید که مخاطبان یک سخنرانی به سادگی به هر کسی گوش نمی‌دهند و واقعاً باید دلیل خوبی وجود داشته باشد که مخاطبان به سخنران گوش کنند.


پس تا اینجا یک مسأله بسیار بزرگ داریم:

سخنرانان می‌خواهند مخاطبان به آنها گوش دهند و از طرف دیگر مخاطبان به سادگی به هر کسی و هرچیزی گوش نمی‌دهند!

 

بنابراین باید کاری بسیار مهم انجام دهیم و اگر بدانیم که چطور می‌توان توجه مخاطبان را به خود جلب کرد، مطمئناً می‌توانیم یک سخنرانی سراسر جذاب برای مخاطبان رقم بزنیم. کاری کنیم که مخاطبان سر جایشان میخکوب شوند و تماماً به ما توجه کنند!

 

 

چطور با فن بیانی خوب، خوب صحبت کنیم؟

 

 

برای جلب توجه مخاطبان باید نکات بسیار مهمی را مورد توجه قرار داد که در این مقاله به سه مورد از مطالب بسیار کلیدی اشاره  خواهیم کرد:

 

تکراری بودن مطالب

 

مطمئناً شما هم حوصله مطالب تکراری را ندارید! هیچ دلیلی وجود ندارد که فردی به یک مطلب تکراری با دقت تمام گوش کند، بنابراین باید توجه داشته باشید اگر می‌خواهید مخاطبان به سخنرانی شما گوش کنند حتماً مطالب شما جدید باشد یا اگر مطلبی تکراری است، آن را در قالب داستان، مثال یا یک نقل قول بیان کنید تا هم فن بیان شما زیبا به نظر برسد و هم از حالت خسته کنندگی برای مخاطبان خارج شود.

 

بدیهی بودن مطالب

 

گاهی اوقات اگر مطالب برای مخاطبان بسیار بدیهی و آشکار باشد نیز با همین پدیده مواجه می‌شویم! یعنی مخاطبان به ما گوش نخواهند کرد! پس بهترین راه این است که با ذهنیت آنها آشنا شویم و بدانیم که چه مطالبی برای آنها بدیهی است.

برای مثال اگر برای مدیران جلسه‌ای بگذارید و بگویید که نظم و برنامه ریزی بسیار همه است، پس از مدت بسیار کوتاهی همه توجهاتت را از دست خواهیم داد زیرا یک موضوع بسیار بدیهی را رعایت نکرده‌ایم!

 

چطور با فن بیانی خوب، خوب صحبت کنیم؟

بالا بودن سطح مطالب

 

گاهی اوقات نیز می‌توان از آن طرف بام افتاد! یعنی سطح مطالب به قدری بالا باشد که مخاطبان گیچ شوند و اصلاً متوجه نشوند که از چه چیزی سخن می‌گوییم! در این صورت نیز پس از مدتی توجه آنها را از دست خواهیم داد.

بالا بودن سطح مطالب فقط به پیچیده بودن سطح مطالب منحصر نمی‌شود بلکه استفاده از کلمات و اصطلاحات تخصصی یا با زبان بیگانه نیز باعث بالا رفتن بیهوده سطح مطالب می‌شود و مخاطب بیچاره پس از مدتی توجه خود را از دست خواهد داد.

راهکار!

خب حالا چه کاری باید بکنیم که برای مخاطبان ما اولاً مطالب تکراری نباشد، دوماً مطالب بدیهی نباشد و در آخر سطح مطالب بیش از اندازه بالا نباشد؟

 تنها روش قطعی برای این موضوع این است که مخاطبان را به خوبی بشناسیم

یعنی بدانیم که آنها چه سنی دارند؟ در چه جایگاهی قرار گرفته‌آند؟ تحصیلات آنها چیست؟ تا به حال چه آموزش‌هایی دیده‌اند و….

برای توضیحات بیشتر توصیه می‌کنم که به مقاله شناخت مخاطبان نگاه کنید.

 

موضوع جلب توجه ادامه دارد….

مطالب محبوب سایت:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا