چرا با آموزش، دنیا جای بهتری برای زندگی می‌شود؟

سرفصل های مهم این مقاله:

ما انسان‌ها قرار است یک بار زندگی کنیم. همه ما دوست داریم در دنیایی زندگی کنیم که همه چیز در آن مهیاست. زندگی راحت است و همه در کنار هم در آرامش به سر می‌برند؛ اما دنیای کنونی به نظر شما این شرایط را دارد؟ چگونه می‌توانیم دنیا را جای بهتری برای زندگی کنیم؟ هرکدام از ما در ایجاد چنین جهانی چقدر می‌توانیم تاثیرگذار باشیم؟
یک راه خوب برای اینکه دنیا را جای بهتری برای زندگی کنیم این است: آموزش دهنده باشیم!
«آموزش» می‌تواند جهان را جای زیباتری برای زندگی کند.

آموزش یعنی چی؟

در سیستم کنونی آموزشی کشور ما، آموزش بیشتر به معنای «حفظ کردن» است. «حفظ کردن» لزوماً به معنای یادگیری نیست. هرچند، تکرار و تمرین به شدت برای یادگیری لازم است، اما نه حفظ کردنِ صرف.
باید به این نکته دقت کنیم که تکرار و تمرین با حفظ کردن متفاوت است. اغلب ما به شیوه «حفظ کردن» درس خوانده‌ایم؛ اما این شیوه منسوخ شده و دیگر کاربردی ندارد. مثلاً وقتی در کتاب دینی به ما می‌آموزند که دروغگویی کاری بد است و ما آن را حفظ می‌کنیم، نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که در آینده دروغ نگوییم. پس آموزش‌هایی کاربردی است که ریشه‌ای و عملیاتی باشد و واقعاً به درد زندگی ما بخورد.
 

تعریف تازه سازمان ملل برای سواد

در گذشته به کسانی که توانایی خواندن و نوشتن داشتند می‌گفتند با سواد. شاید هم در ذهن شما کسانی که به خوبی کارهای نرم افزاری یا کامپیوتری انجام می‌دهند، با سواد باشند.
اگرچه موارد بالا برای با سواد بودن ضروری است، اما اکنون، تعریف جهان شمول و اساسی سواد، دگرگون شده است. سازمان یونسکو (سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد)، تعریف تازه‌ای از سواد ارائه داده است. مطابق با این تعریف «باسواد کسی است که بتواند از خوانده‌ها و آموخته‌های خود، تغییری در زندگی خود ایجاد کند.»
بنابراین ممکن است حتی کسی که تحصیلات بالایی دارد در صورتی که نتواند از آموخته‌هایش تغییری در زندگی ایجاد کند، فردی بی سواد تلقی شود و برعکس، کسی که سواد خواندن و نوشتن هم نداشته باشد، از نظر یونسکو فردی به شدت سواد به حساب بیاید، چون می‌تواند با آموخته‌هایش زندگی‌اش را دگرگون کند.

چرا با آموزش، دنیا جای بهتری برای زندگی می‌شود؟

کار آموزش دهنده چیست؟

کار آموزش دهنده در واقع این است که فرد تحت آموزش را از موقعیت فعلی به موقعیت دلخواه خودش برساند.
اگر موقعیت فعلی را یک طرف دره و موقعیت مطلوب یا دلخواه را طرف دیگر دره در نظر بگیریم، کار آموزش دهنده پل زدن بین این دو دره است؛ اما جنس این پل چیست؟
جنس این پل از زمان است. ممکن است فرد خودش بتواند از این طرف دره به طرف دیگر برود، اما باید ده‌ها بار آزمون و خطا کند، از چندین مسیر عبور کند و ضمناً احتمال ایجاد خطر برای او بیشتر می‌شود؛ اما آموزش دهنده پلی محکم برای او می‌سازد تا به راحتی از دره بگذرد.
آموزش دهنده همچنین سختی‌های مسیر برای رسیدن از نقطه کنونی به مطلوب را کاهش می‌دهد.
در نهایت، آموزش دهنده بر خلاف تصور عموم می‌تواند در هزینه‌ها صرفه جویی ایجاد کند. چون تجربه کردن کاری گرانبها و هزینه بر است. پس چه بهتر که از تجربیات دیگران در این زمینه استفاده کنیم.
 

سواد یعنی ایجاد تغییر در زندگی براساس آموخته ها

آموزش دیگر چه فوایدی می‌تواند داشته باشد؟

آموزش دهنده بودن و تدریس علاوه برا اینکه جهان را جای بهتری برای زندگی می‌کند، فواید بی شماری دارد. موارد زیر را به اختصار برای شما بیان می‌کنیم تا در فرصت بعدی، به صورت مفصل به آنها بپردازیم.
با آموزش علاوه بر دنیا، حال خودمان بهتر می‌شود. آموزش دهنده بودن همچنین می‌تواند منجر به یک درآمد عالی شود و جایگاه اجتماعی فرد آموزش دهنده را بالا ببرد.
آموزش دهنده‌ها معمولاً از روابط با کیفیت بالا بهره می‌برند و می‌توانند با یک شبکه سازی اصولی، به بهبود روابط خود و اطرافیانشان هم کمک کنند.
 

جهت کسب اطلاعات از دوره مدرسه استادی روی عکس زیر کلیک کنید

 

مطالب محبوب سایت:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا