10 کاری که هیچ سخنران حرفه‌ای انجام نمی‌دهد

سرفصل های مهم این مقاله:

10 کاری که هیچ سخنران حرفه‌ای انجام نمی‌دهد

10 کاری که هیچ سخنران حرفه‌ای انجام نمی‌دهد ، 10 اشتباه بزرگ در سخنرانی وجود دارد که باعث می‌شود شما به کلی در یک سخنرانی شکست بخورید و نتوانید یک سخنرانی موثر داشته باشید.

در این مقاله که به همت خانم حدیث رحمانی ترجمه و گردآوری شده است به این موضوع خواهیم پرداخت که این 10 اشتباه بزرگ در سخنرانی چه هستند و چگونه باید از آنها خودداری کنیم؟

اشتباه 1: عدم بررسی اسلایدهای پاورپوینت

قبل از سخنرانی پاورپوینت خود را اجرا کنید تا از درست نمایش دادن پاورپوینت مطمئن شوید.
مطمئن شوید که نسخه شما با نسخه پاورپوینت محل نمایش سازگار است و برای انجام این کار کافیست تماسی با سایت برقرارر کرده تا از بروز اشکالات فنی در ارائه سخنرانی اجتناب کنید و خجالت زده نشوید.

 

اشتباه 2: اعتقاد به این که بدون نقشه و هماهنگی هم می توانیم.

بیشتر افراد تمرین نمی کنند (و چقدر من سر این موضوع حرف در دلم دارم!) و روش کار آنها اینطور است:

 

من وقتی یک ارائه دارم خیلی می ترسم، بنابراین اگر تمرین نکنم ترسم را از دست خواهم داد!!

 

یکی از بهترین راه ها این است که سخنران با آمادگی قبلی، مثبت و با اعتماد به نفس ظاهر شود و این اشتباه است که به دلیل ترس از سخنرانی تمرین نکنیم و وانمود کنیم که می توانیم بدون آمادگی یک سخنرانی عالی داشته باشیم.
مطمئنا شما بدون آمادگی نمی توانید یک سخنرانی ایده آل داشته باشید.

 

اشتباه 3: بی توجهی به حقایق و مشکلات

نمی‌دانم چرا بعضی‌ها اصرار دارند که مثل کبک سرشان را در برف فرو کنند! شما نمی توانید تظاهر کنید برای انجام هر کاری در سخنرانی آماده هستید و فقط وقت کافی برای انجام آن ندارید! بلکه وقت سخنرانی خود را طوری تنظیم کنید تا مجبور نشوید بعضی از مطالب خود را بیان نکرده یا تندتر بیان کنید. مطمئن شوید که زمان شما برای آماده کردن و ارائه یک سخنرانی خوب کافی است. یا به مقاله مدیریت زمان با پاورپوینت مراجعه کنید.

دوره غیر حضوری سخنرانی و فن بیان را از دست ندهید

 

اشتباه 4: بی دقتی در انتخاب موضوع

یکی از بزرگ ترین اشتباهات هر سخنران غیر حرفه‌ای در سخنرانی، انتخاب یک موضوع بدون در نظر گرفتن نیاز مخاطبان و ارائه آن است، شما می توانید با شناخت مخاطبتان و نیازهای او موضوع مناسب تری را انتخاب کنید و توجه آن ها را به خود جلب کنید.

اشتباه 5: متن کل سخنرانی خود را بنویسیم

این موضوع که همه ی سخنرانی را در یک برگه بنویسیم تا متن سخنرانی را فراموش نکنیم، یک اشتباه بزرگ در آماده کردن سخنرانی است و یک اشتباه بزرگ! و باید از انجام آن پرهیز کرد
در رادیو سخنرانی شماره 17 گفتیم که مغز ما دوست دارد ابتدا کلیّت موضوع را بداند و سپس سراغ جزئیات آن برود، پس درر سخنرانی یک دیدگاه کلی راجع به موضوع به مخاطب می دهیم و سپس شروع به بیان جزئیات می کنیم؛ جزئیات ما باید سیرر منطقی داشته باشد تا به موضوع کلی ختم شود.
مطمئنا دقت به این موضوع باعث می شود سخنرانی برای مخاطبان جذاب تر و اثربخش تر باشد.

 

اشتباه 6: آوردن کل متن درون اسلایدها

مشکلات زمانی آشکار می شوند که اطلاعات زیادی را در یک اسلاید قرار داده باشید، هیچ کس محتوای اسلایدها را نمی خواند بلکه پاورپوینت فقط جای مطالب مهم است نه کل مقاله!

بنابراین مطالب را با جزئیات توضیح ندهید. (فیلم اصول ساخت پاورپوینت حرفه‌ای را حتماً ببینید)
در صورتی که شما همه ی موضوع و ارائه خود را به خاطر بسپارید ممکن است مخاطب شما خسته شود بلکه می توانید از نمودارهاا و تصاویر در ارائه خود استفاده کنید. مثلاً به این اسلاید نگاه کنید:

 

اشتباه 7: پرکردن متن سخنرانی با عبارات فنی

در ششمین باشگاه سخنرانی و فن بیان برج میلاد آقای TJ Walker که یکی از سخنرانان بودند به این موضوع اشاره داشتند که :

 

ما سخنرانی فنی، سخنرانی علمی، سخنرانی اقتصادی و … نداریم! ما فقط دو نوع سخنرانی داریم! یک سخنرانی موثر و یک سخنرانی فاجعه!

 

هر رشته یا شغلی اصطلاحات تخصصی مختص به خود را دارد که به گوش کارشناسان و افرادی که در آن رشته فعالیت می کنند آشناست، ممکن است که فکر کنید سخنرانی شما با استفاده از این کلمات به مخاطبان هوشمندی و توانایی تان را نشان خواهد داد در صورتی که این یک اشتباه است و شما با استفاده از عبارات ساده و صریح می‌توانید اینحس را به مخاطب القا کنید.

اشتباه 8: زیاد بیدار ماندن شب قبل از سخنرانی

خوردن نوشیدنی های حاوی کافئین و بیداری بیش از حد در شب قبل از سخنرانی قطعا نتیجه خوبی نخواهد داشت، در نتیجه در روز سخنرانی از داشتن وعده های سنگین و خوردن نوشیدنی هایی که باعث خواب آلودگی می شود پرهیز کنید زیرا مخاطب با توجه به زبان بدن و حالت چشمان شما متوجه این موضوع خواهد شد.

اشتباه 9: یادآوری شکست های گذشته

بخش زیادی از زمان خود را به یادآوری همه ی اشتباهات سخنرانی های گذشته اختصاص ندهید، بلکه موفقیت را در ذهن خود ترسیم کنید و بر روی افکار منفی متمرکز نشوید و سخنرانی خود را با اعتماد به نفس به مخاطبان انتقال دهید. هر چه  به سخنرانیی با دید مثبت تری نگاه کنید اعتماد به نفس شما بالاتر می رود.

اشتباه 10: به عهده شما!

به نظر شما چه اشتباه دیگری وجود دارد که در سخنرانی معمولاً رعایت نمی‌شود؟

مطالب محبوب سایت:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا