هدف گذاری برای سال جدید ؛ مقاله محمدپیام بهرام پور در مجله خلاقیت

سرفصل های مهم این مقاله:

این مقاله در مورد هدف گذاری برای سال جدید است که در جدیدترین شماره مجله خلاقیت به چاپ رسیده است. این مقاله برای کسانی که مجله را تهیه نکرده اند، در اینجا قرار داده شده است.

اگر می‌خواهید جزو 5 درصد برتر جامعه باشید، باید کارهایی را بکنید که 95 درصد باقی مانده حاضر به انجام آن نیستند!

خب این یک شاه کلید است! اگر می‌خواهید به اهدافتان برسید باید کاری بکنید که 95 درصد دیگر افراد معمولی جامعه حاضر به انجام آن نیستند!
زمانی که به سال جدید نزدیک می‌شویم، موج شدیدی از تب و تاب برای شروع سال جدید برای اکثر مردم شکل می‌گیرد، افراد عموماً به فکر عوض کردن لباس، مبلمان، عمل‌های جراحی زیبایی، رژیم‌های غذایی و …. هستند تا در سال جدید ظاهر بهتری داشته باشند.
اصلاً قصد ندارم بگویم این کارها خوب است یا بد، اما بدون هیچ تردیدی می‌گویم که اگر ماجرا به همین‌جا ختم شود این تغییرات ظاهری بیشتر شبیه یک ماده مخدر عمل می‌کنند تا یک تغییر اساسی!

هدف-گذاری

همه هر سال می‌خواهند، امسالشان متفاوت باشد اما حاضر نیستند هیچ طرز فکر، باور، رفتار یا عادتی را در خود تغییر دهند. اگر دنبال یک سال متفاوت هستید و می‌خواهید سال 1398 برای شما یک سال رویایی باشد، باید کارهایی را انجام دهید که در سال‌های گذشته انجام نداده‌اید.

خب حالا چه کار کنیم؟!

تازه رسیدیم به سوال درست! مهم‌ترین کاری که باید انجام دهیم تا سال جدید ما متفاوت باشد چیست؟ چطور می‌توانیم هدف گذاری درستی داشته باشیم؟ پیشنهاد من این است که سیستم‌های هدف گذاری متداول را کنار بگذارید و از سیستم چهار مرحله‌ای که به شما عزیزان پیشنهاد می‌کنم استفاده کنید:

گام-های-چهارگانه

گام اول: از آنچه نمی‌خواهید شروع کنید

بله! از آنچه نمی‌خواهید شروع کنید! لطفاً در فهرستی بنویسید که چه چیزهایی در زندگی شما وجود دارد که از آنها رنج می‌برید؟ رابطه‌های خانوادگی؟ درآمد؟ نبود وقت آزاد؟ یک نواخت شدن شغل؟ ارتباط بد با همکارتان، چاق شدن و…؟ لطفاً 5 مورد از مهم‌ترین آنها را بر اساس اولویت بنویسید.

بهرام-پور

گام دوم: تبدیل آنها به اهداف معنی دار، نیازها نه خواسته‌های واهی

حالا نوبت به این می‌رسد که آنچه که باعث رنج ما می‌شده را به صورت معکوس بنویسیم و شکل هدف در بیاوریم.
مشکل بسیاری از اهداف این است که در حقیقت نیازهای ما نیستند بلکه خواسته‌های دیگران هستند که به ما تلقین شده‌اند یا چون این موارد را در دیگران دیده‌ایم، می‌خواهیم چنین چیزی داشته باشیم. مثلاً خرید ماشین‌های آنچنانی (آن هم به صورت قسطی!) نمونه بارز کمبود عزت نفس است!
وقتی عزت نفس کمی داشته باشیم، احساس می‌کنیم برای ارزشمند شدن، باید به چیزهای بیرونی توجه کنیم و لباس‌ها، ماشین‌ها و وسایل گرانقیمت بیش از اندازه به چشم ما می‌آید.

محمد-پیام-بهرام-پور

برای این که ببینید آیا این موضوع نیاز شماست یا خواسته‌های واهی، کافیست از عبارت «بنابراین می‌توانم….» استفاده کنید.
مثلاً وقتی می‌گویید هدف من این است که یک اتوموبیل بی‌ام‌و بخرم بنابراین می‌توانم…. (چشم بقیه را در بیاورم؟؟؟)
در پاسخ به چنین سوالی با خودمان رو راست می‌شویم و جاهایی که می‌خواهیم برای دیگران زندگی کنیم را کنار می‌گذاریم. اجازه بدهید مثالی در نقطه مقابل بزنم:
هدف من این است که ساعات کاری کمتر و در عین حال درآمدی بیشتر در ماه داشته باشم بنابراین می‌توانم به سفرهای بیشتری بروم تا دنیا را ببینم و تجربیات جدیدی کسب کنم و فرد موثرتری باشم.

مراقب دام خواسته‌های واهی باشید!

گام سوم: نقشه اقدام را بکشید

حالا که هدف خود را مشخص کردید، ببینید که می‌خواهید در چه زمانی به آن برسید (پیشنهاد می‌کنم اهداف بلندمدت‌تر از یک سال را برای شروع انتخاب نکنید و از اهداف ساده و کوتاه استفاده کنید) و سپس ببینید در نصف زمان رسیدن به هدف باید به کجا رسیده باشید؟ مثلاً اگر هدف شما 10 ماهه است، ببینید که در ماه پنجم باید به کجا رسیده باشید و چه دستاوردهایی داشته باشید و چه اقدام‌هایی کرده باشید؟ و دوباره این زمان را نصف کنید (مثلاً 5/2 ماه) و دوباره اقدامات و دستاوردها را مشخص کنید و اینقدر این کار را انجام دهید تا به هفته و روز آینده برسید! بنابراین می‌دانید که باید چه کاری انجام بدهید و برنامه روزانه شما کاملاً واضح و مشخص خواهد بود.
یادتان باشد هر هدفی که طراحی می‌کنید باید به گونه‌ای باشد که برای آن باید مهارت، دانش یا تخصص جدیدی یاد بگیرید، هدفی که برای رسیدن به آن چیز جدیدی یاد نگیرید ارزش زیادی نخواهد داشت و باعث رشد شما نخواهد شد.

بهرام-پور

گام چهارم: بازخورد فراموش نشود

حالا که همه چیز مشخص است، به واقع بینانه ترین قسمت کار می‌رسیم! زمانی که شما برنامه ریزی می‌کنید هزاران مشکل در مسیر شما قرار خواهد گرفت، از یک سرماخوردگی تا مشکلاتی که در محیط کار یا توسط اطرافیان ایجاد می‌شود.
مرحله بازخورد به شما می‌گوید که در نظر داشته باشید در مسیر چگونه حرکت می‌کنید و اقدامات زیر را در مرحله بازخورد در نظر داشته باشید:

  1. چقدر طبق برنامه‌ام پیش رفته‌ام؟
  2. چه چیزی را باید در نظر می‌گرفتم؟
  3. چه تغییری در برنامه باید ایجاد کنم؟
  4. در برنامه‌های بعدی چه نکاتی را باید در نظر داشته باشم.

بازخورد-بگیرید

مطمئن باشید که با این چهار گام می‌توانید به بسیاری از خواسته‌های خود دست پیدا کنید به شرطی که حاضر باشید کمی نظم شخصی داشته باشید و سختی مرور و بازخورد را بپذیرید و تغییر کنید. راز موفقیت این است:

امروز کارهایی را انجام می‌دهم که دیگران حاضر نیستند انجام دهند
تا فردا کارهایی را انجام دهم که دیگران قادر نیستند انجام دهند

و اما عیدی خود را از من بگیرید!

نزدیک عید است. اگر دوست دارید عیدی خود را از من دریافت کنید و فیلم سمینار هدف گذاری حرفه‌ای و دفترچه هدف گذاری را به رایگان دریافت کنید کافیست روی عکس زیر، کلیک کنید:

عیدی-بیشتر-از-یک

مطالب محبوب سایت:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا