احتمالاً به تازگی نام دنیل اچ پینک به گوشتان خورده است. یادتان میآید کجا؟ بله! همین دو هفته پیش بود که کتاب «کِی؟» از همین نویسنده را به شما پیشنهاد کردیم.
گفتیم کتاب «کِی؟» در مورد وقتشناسی برای تصمیمگیری است و اینکه بهترین تصمیمات را چطور در بهترین زمان ممکن بگیریم.
معرفی کتاب «کِی؟» (بهترین راهحلها برای یک زمانسنجی عالی)
این بار هم کتابی از دنیل پینک برایتان آماده کردهایم با عنوان «ذهن کامل نو»
مشخصات کلی کتاب:
نام کتاب: ذهن کامل نو (ذهن کاملاً جدید)
نویسنده: دنیل اچ پینک
مترجم: رضا امیر رحیمی
ناشر: انتشارات کندوکاو
تعداد صفحات: 304 صفحه
«دنیل اچ پینک» کیست؟
دانیل پینک 54 ساله نویسنده شش کتاب در زمینه کار، تجارت و علوم رفتاری است که چهارتای آن از پرفروشترین کتابها در فهرست نیویورک تایمز هستند. او همچنین مشاور افراد مشهور مثل سخنگوی معاون رئیسجمهور آمریکا بود.
پیشگوییهای جالب آقای پینک در حدود 13 سال پیش!
دنیل پینک در کتاب ذهن کامل نو در سال 2005 پیشبینی میکند که در چند سال آینده چه شغلهایی از بین خواهند رفت. تعداد زیادی از پیشبینیهای او درست از آب درمیآیند. البته دانیل پینک در این کتاب صرفاً یک پیشبینی ساده انجام نمیدهد، بلکه بسیار هوشمندانه و دقیق، دلایلی را برای گفته خود میآورد که به زعم خودم، دلایل خوبی هستند.
گذر از عصر اطلاعاتی به عصر مفهومی
نویسنده در کتاب «ذهن کامل نو» در مورد این صحبت کرده است که شما در دنیای امروز باید ذهنتان را از نو «کدنویسی» کنید، چرا که کدنویسی قدیمی برای انسان امروزی دیگر جوابگو نیست.
برای موفق شدن باید ذهنی نو و تازه ساخت. شما 6 نوع استعداد و توانایی دارید که باید روی این تواناییها کار کنید؛ اما چگونه؟
آقای دنیل اچ پینک برای بالابردن و بهبود این تواناییها، برای شما تمرینات ویژهای تدارک دیده است.
آقای پینک در این کتاب توضیح میدهد که ما چگونه از عصر اطلاعات به عصر مفهوم پردازی رسیدهایم و برای اینکه در این دوره جدید موفق باشیم چگونه باید ذهن و ذهنیت جدیدی را برای خود خلق کنیم.
نویسنده میکوشد با توجه به تغییراتی که در جهان روی داده است، به مخاطب کمک کند تا از تفکرات قدیمی عصر اطلاعات که بر پایه تحلیلهای منطقی، ریاضی و شبه کامپیوتری بنا شده است عبور کرده و پا به عصر جدید بگذارد.
دنیایی که در آن، «طراحی» و «همدلی» مهمتر، اثربخشتر و سودبخشتر از جمع و تفریق و محاسبات ریاضی و مهندسی است؛ اما او چطور میخواهد این کار را انجام دهد؟
آینده، متعلق به کسانی است که ذهنی متفاوت دارند: هنرمندان، مخترعان، داستان سرایان و به طور کلی اشخاصی که می توانند به خوبی از نیم کره راست مغز خود بهره ببرند؛ توانایی های چنین انسان هایی، مشخص کننده مرز میان افراد مترقی و غیرمترقی خواهد بود. دنیل اچ پینک بر اساس تحقیقاتی که در سراسر دنیا به انجام شده رسیده، به تشریح شش توانایی اساسی در انسان ها می پردازد که برای رسیدن به موفقیت در کار و زندگی شخصی، کاملاً حیاتی هستند. کتاب ذهن کامل نو، مخاطبین را با جنبه هایی ناشناخته از زندگی آشنا می سازد و روشی نو را برای اندیشیدن به آینده به آن ها معرفی می کند. این شش مهارت عبارتند از:
از زبان نویسنده…
کتاب ذهن کامل نو برای همه کسانی است که میخواهند در این دنیای نو ظهور گذران کنند و کامیاب شوند. در این کتاب بر اساس 6 استعداد ذاتی که آنها را حواس شش گانه مینامم، توضیح میدهم که موفقیت حرفهای و فردی به صورت فزایندهای وابسته به آنهاست.
این شش اصل اینها هستند:
1- طراحی 2- داستان 3- هم نوایی 4- همدلی 5- بازی 6- معنا
می توانید کتاب های دستچین شده در زمینه ی موفقیت و روانشناسی را از فروشگاه کتاب سایت بیشتر از یک تهیه کنید، برای مشاهده ی لیست کتاب ها کافی است روی لینک رو به رو کلیک کنید: خرید کتاب
شاید برایتان سؤال شود که این بخشها چه محتوایی دارند؟ بیایید دوتا از بخشهای آن مثلاً همدلی و همنوایی را باهم مرور کنیم و ببینیم نویسنده چه آشی برایمان پخته و چه تمریناتی در نظر گرفته است.
در بخش همدلی، نویسنده میگوید شما باید از خودتان آزمون بگیرید. آزمونهای معتبر روانشناسی (که برخی از آنها در سایت بیشتر از یک نفر هم موجود است) به شما در شناخت هوش عاطفیتان کمک میکند. از این آزمونها از خود بگیرید و روی پاسخهای آنها فکر و اندیشه کنید.
میتوانید تمرینات «تیزحسی» را در این کتاب پیدا کنید و تیز حسی خود را تست کنید. مثلاً صدای رادیو را کم کنید و تلاش کنید بفهمید گوینده چه میگوید. این تمرین به شما کمک میکند حس «همدلی» خود را تقویت کنید. اگرچه شاید خودتان متوجه آن نشوید.
در بخشهای دیگر کتاب آقای پینک توصیههای جالبی برای به روز شدن میکند. توصیههایی مثل ثبت نام در کلاس هنرپیشگی، فعالیت در سازمانهای اجتماعی مختلف و بودن بیشتر در میان مردم به خصوص جوانان.
در بخش همنوایی، دنیل پینک توضیح میدهد که «وقتی از هماهنگی میگویم، تاکیدم بر رابطه است. بر اینکه بتوانیم ارتباط را، بین چیزهایی که حتی به ظاهر نامربوط میرسند هم برقرار کنیم». او بر این باور است که افرادی میتوانند در دوران جدید (عصر مفهوم پردازی) موفق شوند که بتوانند بین موضوعات بیشتری رابطه برقرار کنند.
اگر به خواندن کتاب هایی در حوزه موفقیت و روانشناسی علاقمند هستید ما کتاب های دست چین شده را معرفی کردیم، کافیست روی لینک رو به رو کلیک کنید: معرفی کتاب
آقای پینک در این کتاب همچنین به علوم بین رشتهای علاقه زیادی نشان میدهد.
او موبایل را مثال می زند و میگوید: «امروز یکی از فرعیترین کارکردهای موبایل، برقراری تماس صوتی با دیگران است. موبایل وسیلهای برای تفریح، برای عکاسی و برای بازی است. برای کارهای دیگری که ظاهراً همه مهمتر از تماس صوتی هستند؛ بنابراین کسی یا کسانی میتوانند موفقترین گوشی موبایل را عرضه کنند که صرفاً متخصص مخابرات نباشند. بلکه بتوانند یک هماهنگی و همخوانی بین چند کارکرد مختلف را در قالب یک محصول واحد، عرضه و ارائه کنند.»
چرا باید ذهنمان را کاملاً نو کنیم؟
به 150 سال گذشته چون نمایشی در سه پرده فکر کنید:
در پرده اول، یعنی عصر صنعتی، کارخانه های عظیم و خطوط تولید فراوان، اقتصاد را به حرکت انداخته است. شخصیت اصلی در این پرده، کارگر تولید انبوه بود که ویژگی عمده اش، قدرت جسمانی و پایداری شخصی بود.
در پرده دوم، یعنی عصر اطلاعاتی، آمریکا و سایر کشورها رفته رفته متحول شدند. تولید انبوه در پس زمینه رنگ باخت. اطلاعات و دانش به اقتصادهای دنیای توسعه یافته نیرو دادند. شخصیت محوری در این پرده کارگر دانشی (مثلا تحلیلگران داده و برنامه نویسان) بود که ویژگی اصلی اش، ورزیدگی در تفکر چپ-هادی (بخشی از مغز که کار تحلیل و منطق و محاسبات را بر عهده دارد) بود.
در قرن حاضر اتفاق دیگری افتاد که معلول سه پدیده فراوانی، آسیا و خودکاری است:
فراوانی محصولات و خدمات، که به نیازهای مادی میلیونها نفر (زیادی) پاسخ گفته از این رو اهمیت زیبایی (در طراحی محصول جهت ایجاد مزیت رقابتی) و احساس را تقویت کرده و طلب شخصی معنا را شتاب بخشیده است.
آسیا که دارد مقدار زیادی کار تکراری، یقه سپید (کارگر دانشی) و چپ-هادی را با هزینه ای بسیار کمتر انجام می دهد. (توضیح اینکه هم اکنون عمده کارهای برنامه نویسی، تحلیلی و محاسباتی غرب در کشورهایی نظیر هند انجام می گیرد که کارگران دانشی ارزان قیمت دارد) در نتیجه کارگران دانشی غربی را وا می دارد که به توانایی هایی مسلط شوند که قابل انتقال به خارج (مثل هند) نیست.
خودکاری (اتوماتیک شدن کارها) که حرفه های چپ-هادی را وا می دارد تا استعدادهایی را تقویت کنند که کامپیوترها نمی توانند بهتر، سریع تر و ارزان تر انجام دهند.
یعنی، اکنون، وقتی نیروهای فراوانی، آسیا و خودکاری تمیق پیدا می کنند و شدت می گیرند، برای شروع پرده سوم، صحنه آماده می شود. این پرده را عصر مفهومی بنامید. اکنون شخصیتهای اصلی، آفریننده و همدل هستند و توانایی متمایزشان تسلط بر تفکر راست-هادی است. تفکری که به زیبایی، معنا، تعالی و خلاقیت دلالت دارد.
افراد و سازمانها برای بقا در این عصر باید سه سوال را در ارتباط با کاری که برای تامین زندگی برگزیده اند از خودشان بپرسند:
1- آیا کسی میتواند آن را در خارج ارزان تر انجام دهد؟
2- آیا کامپیوتر میتواند آن را سریعتر انجام دهد؟
3- آیا چیزی که عرضه می کنم در عصر فراوانی مورد نیاز است؟
اگر پاسخ به سوالات 1 و 2 مثبت یا به سوال 3 منفی باشد پس مشکل عمیقی وجود دارد.
در عصر مفهومی، نیاز داریم که اندیشیدن چپ-هادی را با تسلط بر شش استعداد ذاتی راست-هادی تکمیل کنیم. این شش استعداد می توانند به اتفاق توسعه ذهنی کامل و جدید که دوران جدید طالب آن است، یاری کنند:
1- فقط عمل نکنید، بلکه طراحی هم بکنید
2- فقط استدلال نکنید، بلکه داستان هم بسرایید
3- فقط تمرکز نکنید، بلکه ترکیب هم بکنید
4- فقط منطقی نباشید، بلکه همدل هم باشید
5- فقط جدی نباشید، بلکه بازی هم بکنید
6- فقط مال نیندوزید، بلکه معنا هم ببخشید
در این متن هدف آشنایی با مفهوم عصر مفهومی بود. می بینید که چقدر لازم است به عصر مفهومی پا بنهیم.
معرفی کتاب هفته های قبل به صورت زیر است
معرفی کتاب «کِی؟» (بهترین راه حل ها برای یک زمان سنجی عالی)
معرفی کتاب اثر مرکب از دارن هاردی
معرفی کتاب «هنر شفاف اندیشیدن»
معرفی کتاب هنر ظریف رهایی از دغدغهها
۲ دیدگاه دربارهٔ «معرفی کتاب ذهن کامل نو-دنیل اچ پینک»
ممنون که همراهمون هستید و دغدغه آموزش و یادگیری دارید؛ همراهیتون باعث افتخارمون هست…
موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.
عالی بود، مرسی