فیلم سخنرانی بهرام پور، چطوری انجامش بدیم؟
فیلم سخنرانی بهرام پور، چطوری انجامش بدیم؟ فیلم سخنرانی روشن شو تهران، در تاریخ 3 بهمن، به این موضوع پرداختم که چطور می توانیم هر کاری را انجام دهیم. امیدوارم که این سخنرانی مورد توجه شما قرار بگیرد.
طبق قولی که به شما عزیزان در برنامه روشن شو دادم، فیلم این سخنرانیم به همراه گزارشی مختصر تقدیم حضور شما می کنم…
در این سخنرانی به این موضوع پرداختم که چطور می توانیم هر کاری را انجام دهیم، به شرطی سوال درست را از خودمان بپرسیم. امیدوارم که مورد توجه شما عزیزان قرار بگیرد.
همچنین می توانید فایل پاورپوینت این سخنرانی را از اینجا دانلود کنید
از شما خواهش دارم، 5 سوال اصلی زندگی خود را با توجه به این سخنرانی در قسمت نظرات بنویسید….
گزارش و حواشی روشن شو….
روشن شو، رویدادی است که با الهام گرفتن از Ignite در چند شهر ایران برگزار شده و در روز پنجشنبه 3 بهمن روشن شو تهران برگزار شد و سخنرانان آن به شرح زیر هستند:
در ادامه گزارشی تصویری از این رویداد داشته باشیم…
کلاً همیشه من علاقه زیادی به خوردن خوراکی های غیر سالم در صحنه جهت سوزاندن دل مخاطبان دارم! سال گذشته لواشک، امسال چیپس…
محمد رضا شعبانعلی، یک دقیقه ای به دفاع از خانم ها پرداخت! و سپس از مغز جهانی گفت و بیان کرد. به نظرم قشنگ ترین قسمت صحبتش، هنر به موقع مردن بود…. چیزی که همیشه به آن فکر می کنم….
دکتر شیری نازنین و دوست داشتنی هم در مورد بومی سازی نشدن علوم جدید گفتن (البته این عکس مربوط به سخنرانی ایشان نیست)
دوره غیر حضوری سخنرانی و فن بیان را از دست ندهید
یکی از زیباترین قسمت های صحبت ایشان مربوط به بخشی بود که به ایرانی نبودن حتی اسلاید های سخنرانان پرداختند…
در قسمتی از برنامه از ما خواستند که با چسب و کاغذ سازهای بسازیم که بتواند 5 سکه را تحمل کند و البته بلند باشد، همه دوستان (مانند تصویر قبلی) از زمین شروع کردن به ساختن اما، من و دوست خوبم، مهدی همت آبادی، کاملاً برعکس عمل کردیم و سازه کوچک اما بسیار مرتفعی را ساختیم. البته مانند همه خلاقیت های بزرگ دنیا، ایده ما مسخره شد…. 🙂
و اما متن سخنرانی من:
دوستان سلام.
سلام عرض کردم. وقتتان بخیر. خوب هستید؟
من امروز میخواهیم امروز راجع به این موضوع صحبت کنم که ما به یک سری چیزها عادت کردم، مثلاً این چیپس!
به این چیپس عادت کردیم، یعنی توقع داریم وقتی دست کردیم در آن، یه چیپس در بیاد، بخوریم و چیز دیگری در آن نباشد. اما یه موقعهایی هست که ما بیش از حد عادت میکنیم، مثلاً ممکنه یه چیز خیلی وحشتناکی توش باشه….
{یک سوسک از ظرف چیپس بیرون آمد}
اما ما هیچوقت عادت نداریم به این موضوع…
به خیلی چیزهای دیگر هم عادت کردیم، مثلاً در مترو را نگاه بکنید، روی آن بزرگ نوشته که لطفاً تکیه ندهید ولی خیلی راحت میریم و تکیه میدیم به در و خیالمون راحته. یک سری روندهایی هستند که ما به آنها عادت کردیم. من فکر میکنم بعضی از روندها خیلی خوب هستند و بعضیهاشون خیلی بد هستند.
روندهایی که ما به آنها عادت کردیم. مثلاً یک عادت خیلی بد چیست؟ {در پاورپوینت عکس کودکی که دستش در بینی است نمایش داده میشود!}
خیلی ها دستشون رو سریع بردن پایین….
یک عادت خیلی بد، نه این نیست! فکر میکنم این موضوع توی روشن شو جواب نمیدهد و بیش از 7 دقیقه زمان نیاز دارد. یک عادت خیلی بد این هست که ما عادت داریم، شرایط را توصیف بکنیم و همش بگیم، اگه … ای کاش….
یعنی مثلاً وقتی میپرسیم حالت چطوره؟
هیی… بدک نیستم
یا
خوبم
یا مثلاً وقتی میگیم چطوره اوضاع؟
200 میلیون داشتم یه رستوران میزدم فوقالعاده میشد…
یعنی معمولاً یا داریم شرایط را توصیف میکنیم یا میگیم ای کاش
دیدگاهی که من دارم این هست که سوالها واقعاً قدرتمند هستند، سوالها خیلی خیلی قدرتمند هستند. اگر ما بتوانیم سوالات خوبی را از خودمان بپرسیم و جواب صحیح اون سوال را پیدا بکنیم، مطمئناً میتوانیم نتیجه فوقالعادهای بگیریم.
من میخواهم در اینجا یکی از سوالات بزرگ زندگی خود را برای شما بگویم. داستان یکی از سوالهای بزرگ زندگی خودم. من ظرف 2 سال نزدیک به 5 شغل را عوض کردم، شعلهایی که توی هر سازمان مدیر بودم ولی دوست نداشتم اون کارها رو، چون سوال درست را از خودم نپرسیدم و میرفتم کار را انجام می دادم.
اما یک بار گفتم: پیام! بیا یه کاری بکنیم. بیا یه سوال درست از خودت بپرسی. تو چی میخوای؟ یه شغلی میخواهی با درآمد خیلی خوب، میخواهی در عین حال یادبگیری، در عین حال میخواهی کسی بهت دستور نده، در عین حال میخواهی جای خلاقیت خیلی زیادی داشته باشی و وقت خیلی زیادی هم نمیخواهم بذارم… همه این شرایط رو میخواستم! – چه روی زیادی- ولی دیدم فعالیتهای اینترنتی میتونه خیلی خوب باشه و وبسایت خودم را راهاندازی کردم.
آموزش سخنرانی و فن بیان!
خب، وبسایت راه اندازی شد اما این وبسایت هیچکدام از نیازهای من را برآورده نکرد! خیلی وقت از من میگرفت، خیلی کار از من میخواست، درآمد خیلی زیادی نداشت و شرایط خیلی مناسب نبود.
دوباره یک سوال خوب از خودم پرسیدم: گفتم پیام، تو باید چی کار بکنی که درآمد زا باشه؟ خب پاسخ سوال مشخص هست! افراد زیادی بیایند به این سایت! بنابراین ترافیک سایت را بالا بردم با روشهایی که وجود داشت و افراد بیشتری به سایت سر زدند.
اما بازهم آن اتفاق نیوفتاد و دوباره از خودم یک سوال پرسیدم. به جای آن که بگویم این اتفاق نمیافته و من نمیتونم بفروشم و نمیتونم درآمد زایی داشته باشم.
یک سوال درست از خودم پرسیدم و گفتم: چی کار بکنم که بتونم بفروشم؟
اونوقت یاد گرفتم که باید بینندهها رو تبدیل بکنم به خریدار. خب این رو هم با یک سوال یاد گرفتم که چطور این کار را انجام بدم و بعد مرحله به مرحله از خودم پرسیدم و الان دقیقاً اون شغلی که میخواستم شده.
شغلی که در ذهن خودم داشتم و میخواستم به آن برسم.
من این رو از شما میخواهم که بعضی از شکستهای خودمان را با اسم تجربه برای خودمان توجیه نکنیم.
یعنی ما خیلی وقتها شکست میخوریم فقط به این خاطر که سوال درست را از خودمان نپرسیدیم و شکست میخوریم و به خاطر این که بار ان را کم بکنیم، میگیم تجربه شد!
احتمالاً مقاله زبان بدن چیست ؟ تکنیکهای زبان بدن هم بدردتان می خورد
من نمیگم شکست چیز بدی هست، خیلی اوقات باید شکست بخوریم اما خیلی از شکست هایی که ما داریم، به خاطر این هست که ما سوال درست را از خودمان نپرسیدیم…. موضوع صحبت من این بود که چه جوری انجامش بدیم؟ من اعتقاد دارم هر کاری رو میشه انجام داد فقط اگه از خودمون بپرسیم چه جوری باید انجامش بدیم؟
فقط کافیه که ما سوال درست رو از خودمون بپرسیم که چه جوری انجامش بدیم و جواب درست را پیدا کنیم، مطمئناً میتونیم نتیجه خیلی خوبی بگیریم و من یک پیشنهاد داشتم برای شما دوستان عزیز.
این که 5 سوال مهم زندگی خودتان را همین امروز پیدا بکنید. همین الان! من صحبتم را یک مقدار زودتر تمام میکنم و از وقت میخواهم در اختیار شما قرار بدهم و آن 5 سوال مهم زندگی خودتان را پیدا بکنید و بعد فرصت دارید که در کل زندگیتان به آن سوال ها جواب بدهید.
و یک سوال بزرگ برای من پیش میاد و اون این هست که خیلیها این سوال برزگ رو در زندگی خودشان پیدا نمیکنند…
خیلی متشکرم از توجه شما و امیدوارم که تنها برداشتی که از صحبت من بوده این نباشه که چیپس رو از این به بعد با دقت بیشتری بخورید.
مرسی. متشکرم.