جلسه ی سوم- حذف تکیه کلام و اِ… گفتن

 حذف تکیه کلام و اِ… گفتن

 

در این درس بسیار مهم، در مورد تمرینات اصولی و مناسب برای حذف تکیه کلام و اِ… گفتن در میان صحبت و سخنرانی مطالبی ارائه شده است.

 

 

برای دانلود کافیست اینجا کلیک کنید (حجم 34MB) 

 

جلسه دوم: چطور صدای خوبی داشته باشیم؟

برای مشاهده کامل درس قبلی (دوم) اینجا کلیک کنید

افراد زیادی هستند که در جمع‌های کوچک یک یا دو نفره بسیار خوب و مسلط صحبت می‌کنند و در مذاکرات فوق‌العاده ظاهر می‌شوند اما موقع صحبت در جمع، صدای آنها دچار لرزش می‌شود! حتی اگر شما به محتوای خود مطمئن باشید و بر آن تسلط داشته باشید اما اگر در بیان شما مشکلاتی باشد و مثلاً صدای شما بیش از حد بلرزد، می‌توانید مطمئن باشید که مخاطب احساس می‌کند که حرف مهمی برای گفتن ندارید.

بنابراین اگر هنگام صحبت در جمع صدایتان می‌لرزد، حتماً باید برای رفع آن اقدام کنید

دوره غیرحضوری مهارت‌های کنترل لرزش صدا

متن فیلم حذف تکیه کلام و اِ… گفتن:

أـــــــــ سلام ــــ به درس ــــ  سوم ـــ اِ خوش آمدیدــــ در این درس می خواهیم در واقع ـــــ در مورد گفتن اِ ــ صحبت کنیم. و ــ در واقع در این درس ـــ در واقع می خواهیم در مورد اِ با هم صحبت کنیم.

حتما کسانی را دیده اید وقتی می خواهند صحبت کنند دائم درحال گفتن ا، اِ، آ یا واژه هایی مثل فی الواقع، فی المثل، در واقع، برای مثال، به طور مثال، در حقیقت و غیره هستند.

این تکه کلام ها عملا باعث می شود که اقتدار کلام، و قدرت کلام ما ارزش خودش را از دست بدهد و این اتفاق اصلا خوب نیست. شاید لازم باشد قبلش بدانیم اصلا چرا ما اینقدر اِ می گوییم؛ اِ گفتن یا تمام تکه کلام های دیگر جاپرکن هایی هستند که مغز ما به صورت ناخوداگاه آن ها را تولید می کند که وقتی کلمه ای را فراموش می کنیم سریع با گفتن اِ این فضا را پر کنیم تا کلمه بعدی را به یاد بیاوریم و این اصلا اتفاق خوبی نیست.

من یک جمله می گویم و شما آن را بررسی نمایید. « فن بیان و سخنرانی مهارتی ضروری است». « فن بیان اِ  و سخنرانی اِ مهارتی اِ ضروری است».

خب این دو جمله را وقتی با هم مقایسه می کنیم می بینیم چقدر  اهمیت اِ نگفتن و درست کردن مشخص می شود و ما در این فیلم می خواهیم راهکارهایی را به شما ارائه دهیم که ببینیم چگونه از شر اِ و تمامی تکه کلام های دیگری که داریم خلاص شویم. قبل از آن لازم است من شما را با پاولوف و نظریه شرطی سازی آشنا کنم.

پاولوف دانشمندی بود که در زمینه گوارش کار می کرد و  متوجه شد که سگ ها وقتی ظرف غذا را می بینند، بدون این که هیچ غذایی بخورند بزاقشان ترشح می شود، ایده ای به ذهنش رسید و سگ ها را در قفسی گذاشت، قبل از این که به آنها غذا بدهد، مثلا ثانیه ای قبل یک نوری پخش می شد یا یک صدایی  نواخته می شد و بعد غذا از  درون یک ظرف یا سبد برای سگ ریخته می شد. بعد از مدتی وقتی سگ ها نور را به تنهایی می دیدند و غذایی هم نمی آمد بزاقشان ترشح می شد، یعنی یک اتفاق با یک چیز دیگر همراه شده بود و باعث شده بود که رویدادی رخ دهد. نور با غذا همراه شده بود بعد از مدتی که غذا هم هضم می شد فقط نور که می آمد باز هم بزاق ترشح می شد.

این موضوع در بحث روان شناسی انسان هم بسیار پرکاربرد است و از طریق آن می توان تغییرات بسیار زیادی را برای خودمان ایجاد کنیم. مثلا من می گویم لواشک ترش!

چه اتفاقی می افتد؟ بزاق ما ترشح می شود. چرا؟

به خاطر این که ما شرطی شده ایم.

وقتی معمولا صحبت لواشک هست باعث می شود که ذهن ما خودش را آماده کند و بدن ما را آماده بکند که احتمالا قرار است چیز ترشی بیاید و بزاق ترشح بشود. ما هم این را پذیرفته ایم. حالا می خواهیم از این روش استفاده کنیم.

می توانیم شرطی سازی را از دو طریق، حداقل دو طریق می توان این کار را انجام داد؛ یکی تشویق و دیگری تنبیه.

یعنی اگر رفتار خوبی سرزد آن را تشویق کنیم و اگر رفتار بدی سرزد تنبیه کنیم و اینجا می خواهیم از روش تنبیه استفاده کنیم.

چطور می توانیم این کار را بکنیم؟ هر بار که اِ گفتیم خودمان را تنبیه کنیم. چگونه خودمان را تنبیه کنیم؟

بهترین راه استفاده از یک کش است.

یک کش معمولی مثل کش پول، کش ماست یا هر چیز دیگری روی دست خودتان بیندازید، هر بار که اِ گفتید سریع این کش را می زنید. درد کش، درد خاصی است، یک لحظه است و  بعد از بین می رود و بنابراین می تواند کمک بزرگی به ما بکند که این عادت را از بین ببریم. مغز ناخودآگاه ما اِ  می گوید. ما باید به سراغ مغز ناخودآگاهمان برویم، بنابراین کش می تواند به ما کمک کند. به مغز می گوییم آقای مغز اگر اِ بگویی کتک می خوری خواهید دید که بعد از یک هفته حداکثر سه هفته اِ دیگر به کلی از واژه های ما حذف خواهد شد.

راهکار دیگر این است که ما به جای گفتن اِ  سکوت کنیم.

سکوت اتفاقا بسیار قدرتمند است. هر چقدر که اِ گفتن اقتدار کلام ما را پایین می آورد، سکوت بر عکس، آن را بالا می برد.

مورد بعدی تبدیل اِ به اوممم می باشد.

یعنی تا دارید اِ می گویید ، سعی کنید سریع آن را جمع کنید.

زمان هایی هست که ما اصلا متوجه نمی شویم که داریم اِ را به کار می بریم. بهترین کار این است که صدای خودمان را ضبط کنیم و ببینیم چه جاهایی اِ می گوییم، هر جایی که اِ گفتیم این کش را برداریم و تنبیه را انجام بدهیم و وقتی که فایل صوتی خودمان را گوش می دهیم احتمالا متوجه می شویم که الگوی اِ گفتن ما کجاست. مثلا من ابتدای جمله اِ می گویم یا نرسیده به فعل اِ می گویم یا این که اسامی را فراموش می کنم.

تمرین دیگری که می خواهم معرفی کنم و می تواند بسیار بسیار موثر باشد افزایش سرعت کلام است.

زمانی که به تنهایی صحبت می کنیم سعی کنیم تا می توانیم سرعت را بالا ببریم و سریع تر صحبت کنیم، این کار به ما کمک می کند که مغزمان فعال تر شود و دیگر نیازی به اِ گفتن نداشته باشیم. این فقط برای تمرین بود نه صحبت کردن در جمع. در مقابل جمع اصلا نباید سریع صحیت کرد. فقط برای تمرین سرعتمان را بالا می بریم و سعی می کنیم مغزمان را تقویت کنیم و بعد از مدتی با رعایت چند نکته خواهید دید که هر تکه کلامی و هر نوع اِ گفتنی یا صداهایی که به هر حال باعث می شود قدرت کلام ما کم شود از بیان ما حذف شود.

از شما بسیار متشکرم که تا اینجای کار با ما همراه بودید و امیدوارم که تا اینجا مورد توجه شما بزرگواران قرار گرفته باشیم.

اگر مایل باشید می توانید شماره تماس و  نام خود را در پاسخ به ایمیل جلسه سوم برای ما ارسال کنید و ما برای شما یک هدیه در نظر خواهیم گرفت. حتما با شما تماس می گیریم و هدیه رایگان خود را می توانید دریافت کنید.

برای این کار فقط کافیست به ایمیل درس سوم پاسخ دهید و در پاسخ خودتان نام و شماره تماستان را یادداشت کنید.

با ما همراه باشید تا هفته آینده.

اسکرول به بالا