صبر کنید...
فن بیان در خدمت مدیریت زمان! حتماً مقاله مدیریت زمان در سخنرانی با پاورپوینت را مطالعه کردهاید.
اگر میخواهید با مهارتهای فن بیان و سخنوری، به گونهای با مخاطبان صحبت کنید که دیگران رأس ساعت و سر موقع حاضر شوند تا بتوانید به مدیریت زمان را به خوبی انجام دهید، این فایل برای شماست!
همه ما در زندگی اجتماعی و کاری خود با افرادی مواجه هستیم که «زمان» برایشان بازیچهای بیش نیست! افرادی که هیچ اهمیتی به زمان ما نمیدهند و به کلی مدیریت زمان ما را از بین میبرند و اجازه نمیدهند که طبق برنامه و روال خود پیش برویم.
در این فایل صوتی 11 دقیقهای قصد دارم ترفندهایی از «فن بیان در خدمت مدیریت زمان» را با شما مطرح کنم که بتوانید با بهره گرفتن از آنها کاری کنید که مخاطبان شما به زمان شما اهمیت بدهند و وقت بسیار کمتری را از شما بگیرند.
ویژگی این نکات این است که:
1. مودبانه هستند.
2. مستقیم نیستند که باعث ناراحتی شوند.
3. باعث میشوند جایگاه ما نسبت به مخاطبانمان ارتقا پیدا کند.
4. در 90 درصد مواقع افراد بدقول و کسانی که دیر میرسند این رفتار را با ما انجام نخواهند داد.
5. تمرینی است برای فن بیان!
در این فایل صوتی به روشها و تکنیکهای اصولی و زیرکانهای میپردازم که در حرفهای ترین حالت به مخاطبان شما میفهماند زمان برای شما ارزش بسیار زیادی دارد و در رفتارشان تجدید نظری جدی در این رابطه خواهند کرد.
امیدوارم با گوش کردن به این فایل صوتی و انجام دقیق تمرینات و آموزشهای آن از زمان بهتر استفاده کنید و این استفاده بهینه را در مخاطبان، اطرافیان و دوستانتان نهادینه کنید.
شما میتوانید فایل صوتی فن بیان در خدمت مدیریت زمان را از قسمت پایین گوش کنید و یا روی لینک دانلود کلیک کنید.
بنام خدا. سلام دارم خدمت شما کاربران عزیز بخش الماسی وب سایت آموزش سخنرانی و فن بیان. من محمدپیام بهرامپور هستم و در این فایل میخوام یک موضوع خیلی جالب رو خدمت شما عرض بکنم. از اونجایی که میدونم کاربران بخش الماسی افرادی هستند که مشغلههای زیادی دارن و فرصت خیلی زیادی ندارن به نظرم اومد چند ترفند فن بیان برای مدیریت زمان رو خدمتتون عرض بکنم. موضوعی که مطمئنم برای شما دوستان عزیز میتونه مؤثر باشه. متاسفانه تو کشور ما اهمیت به زمان دیگران موضوعیه که خیلی بهش کم توجه میشه و افراد فکر میکنن که حالا ده دقیقه منتظر میمونه دیگه؛ تا ما برسیم اونم کاراشو انجام میده. با این دیدگاههای اشتباه وقتیکه میخوان با یک نفر قرار بذارن به کلی اون وقت شناسی و اون دقت نظر در سرِ وقت بودن رو فراموش میکنن و این اشتباه خیلی خیلی بزرگی هست. من در اینجا میخام چند ترفند بگم که با بیان خودمون کاری بکنیم که این اتلاف وقت های بیهوده به حداقل میزان خودش برسه. اینکه ما مثلا وقتی میخواهیم با یک فردی قراری رو بذاریم چطور رفتار بکنیم که اون فرد خودشو ملزم بکنه که زود حضور پیدا کنه در اون جلسه یا حداقل سرِ موقع اینکار رو انجام بده.
اولین موضوع استفاده از ساعت دقیق هست. یعنی اگر بگید که من 4، 4 و نیم منتظرتم پس حداقل تا 5 و نیم جا داره که اون دوستمون اونجا حضور پیدا کنه . ولی اگر بگید که من رأس 4 و 10 دقیقه منتظر شما هستم یا من به مسئول دفترم میگم که رأس 4 و 10 دقیقه برای شما یک وقتی رو ثبت بکنه اون وقت خیلی فرق میکنه. کلمه رأس بسیار مهم هست و 4، 4 و نیم رو مقایسه بکنید با 4 و 10 دقیقه. حالا چیزی که میخام خدمتتون عرض بکنم در کشور ما شدنی نیست در ادامه. این یک نکته کوچکی که میخوام بگم ولی در کشورهایی مثله ژاپن متداول هست 4 و 8 دقیقه با هم قرار میذارن و وقتی این اتفاق میافته واقعا هم فرد رأس اون ساعت 4 و 8 دقیقه حضور پیدا میکنه. ولی به هر حال ما میاییم توی الگوی خودمون از این روش استفاده بکنیم. قرار نیست لزوما حالا ما هم از اونا تقلید بکنیم بگیم 4 و 8 دقیقه و به ما بخندن. نه، ما میگیم 4 و 10 دقیقه رأس 4 و 10 دقیقه منتظر شما هستیم. خب این معنی پیدا میکنه اون فرد به خودش میگه خب این شخص وقتش براش مهم هست و من باید دقیقتر این کار رو انجام بدم.
موضوع بعدی برنامه بعدی خودتون رو به اون شخص بگید، خیلی مهم هست. برخی فکر میکنن که ما کلا بیکار هستیم و کار دیگه ای نداریم و کل وقت ما برای اون فرد هست یعنی مثلا اگر 10 صبح یه قراری می ذاریم و اگر ته قرار رو نبندیم خب یه ساعت اول شروع میشه به احوالپرسی، یه ساعت دوم صحبتهای کاری میشه، یک ساعت سوم غیبت کردن پشت رقبا و یک ساعت چهارم حالا احوال، یک ساعت پنجم بیان مشکلات، یک ساعت ششم اینکه اِ چقدر هوا زود تاریک میشه و همینطور تا انتها این موضوع ادامه پیدا میکنه. خیلی مهم هست اگر میخواهید ساعت رو فیکس بکنید حتما به صورت تلفنی اینرو بگید که برنامه بعدی شما چی هست. من معمولا اینطور اصلا با اشخاص صحبت میکنم میگم که خب دوست عزیز من اولین برنامم توی صبح ساعت 10 آغاز میشه شما فکر می¬کنید که چقدر ما زمان نیاز داریم برای صحبتمون. خب معمولا افراد اینجور جاها نمیگن خب ما چهار ساعت نیاز داریم یک عدد نسبتا معقول و حتی کم رو میگن و خب مثلا اعلام میکنن که ما حدود یک ساعت و نیم وقت میخاهیم. میگم بسیار عالی پس من رأس ساعت 8 و نیم منتظر شما هستم البته فکر میکنم قرار رو بذاریم 8 و ربع که یک ربع هم من استراحت بکنم بین این دو تا قرار و یا کارهای شخصیام رو انجام بدم. اینطور شخص میدونه که زمان محدودی داره و میدونه که دقیقا باید سر اون ساعت بیاد و اگه دیر بیاد از این وقته ملاقاتی که با شما داره کاسته خواهد شد. این بسیار مهم هستش.
مورد بعدی پیامک یادآوری هست که بسیار مهمه. هر چند حالا همه این تکنیکها لزوما به فن بیان مرتبط نمیشه اما گفتم شاید این تجربیاتی که من دارم برای شما عزیزان کاربردی باشه که مطمئنم همینطور هست. چون شما افرادی هستین که یادگیری رو انجام میدید و از اهمیت وقت مطلع هستیم. پیشنهاد من ارسال پیامک یادآوری هست کاری که ما همیشه انجام میدیم. اگر کسی با من قرار داره مسئول دفتر من میدونه باید یک روز قبل دو ساعت قبل از اون قرار چند نوبت حالا بسته به اون برنامه زمانی که دادم به اون شخص باید بهش اس ام اس یادآوری ارسال بکنه و اس ام اس تأیید بگیره. برخی اصلا اینقدر بیتوجهن و یادداشت نمیکنن قرارهاشون رو که اصلا فراموش میکنن چنین قراری وجود داشته و ارسال پیامک یادآوری بسیار بسیار خوب هست و میتونه کمک بکنه. حالا لزوما قرار نیستش که بگید منشی، مسئول دفتر یا هر کس دیگری برای اون فرد بفرسته؛ گاهی اوقات حتی اگه با دوستتون هم قرار دارید خودتون میتونید اینکار رو انجام بدید.
مورد بعدی انتهای تلفن باید قطعی بکنید قرار رو. برخی مثلا یک قرار رو ابتدای صحبتشون ابتدای اون مکالمشون مطرح میکنن قرار رو میذارن بعد پنج مورد دیگه صحبت میشه و در انتها اصلا اون عددها فراموش میشه، هر کسی یک چیزی تو ذهن خودش هست. در انتهای تلفن حتما حتما حتما جمع بندی رو انجام بدید مثلا اینطور ما قرار رو گذاشتیم برای چهار روز بعد مثلا روز چهارشنبه ساعت 10 و بعد شروع کردیم ده دقیقه صحبت کردن راجع به چیزهای دیگه مجددا حالا میخواهیم ارجاع بدیم به این صحبت، چطور باید مطرح بکنیم حرفمون رو. خب خیلی خیلی مچکرم و آقای احمدی عزیز انشاله من روز چهارشنبه ساعت 10 شما رو ملاقات میکنم بیصبرانه منتظر اون روز هستم خدانگهدار تا چهارشنبه ساعت 10، خداحافظ شما. ببینید چقدر فرق میکنه اون شخص دقیقا میدونه که چه اتفاقی افتاده و احتمال زیاد اون لحظه تاریخ رو یادداشت خواهد کرد که این اشتباه رخ نده.
مورد بعدی و ترفند بعدی این هستش که ما از اصل سازگاری استفاده کنیم در دوره مهارت های متقاعدسازی فتح قله های متقاعدسازی، من در رابطه با اصل سازگاری گفتم؛ اینکه مردم دوست دارن راجع به اون تفکری که نسبت به خودشون دارن یک رفتارهایی رو انجام بدن و اون رفتارها منطبق و سازگار باشه با اون تفکرشون. حالا ما از این روش استفاده میکنیم؛ مثلا شخص مقابل ما یک مدیر هست. آقای محمدی من میدونم خب شما مدیر هستین و مطمئنا همه مدیرها وقتشناس هستن، از این جهت من میخام که چند نکته رو بگم که حتما برناممو سر موقع پیش بره که شما برنامتون توش تداخلی ایجاد نشه. اون وقت میبینید که چقدر اون فرد خودش رو در شرایطی قرار میده که حتما خودش مدیریت زمان رو انجام بده، نکنه تخطی بکنه، چون اون موقع به مدیر بودنش خدشه وارد میشه. از این روشها باید خیلی ظریف استفاده کرد و قرار نیست همه این روش¬هارو هم استفاده کنیم، شخص رو بمبارون کنیم بسته به شرایط مختلف میشه از یکی از اینها بهره برد.
ترفند بعدی این هستش که ما مشکلات خاص رو بیان کنیم مثلا من یه دفتری در میرداماد داشتم که واقعا اونجا جاپارک پیدا نمیشد. من معمولا قرارها رو ساعتی میذاشتم که ترافیک نباشه ولی مشکل جاپارک وجود داشت. بنابراین همیشه میگفتم پای تلفن که لطف کنید اگر با اتومبیبل شخصی میاین 20 دقیقه وقت برای پیدا کردن جاپارک و رسیدن تا دفتر ما پیدا بکنید، شخص جا میخورد از این حرف، میگفت واقعا 20 دقیقه! میگفتم بله 20 دقیقه و خب معمولا کسی 20 دقیقه وقت برای جاپاراک نمیذاره ولی 10 دقیقه وقت رو میذاشتم و سر موقع به جلسه میرسیدند. یا مثلا اگر که یک موضوعی وجود داره مثلا فرض بفرمایید که اگر یک خروجی رو رد بکنن به کلی دیگه مجبورن برن جلوتر و کلی زمان تلف بشه حتما این نکات رو گوشزد بکنید و حتی اگر لازمه توی اس ام استون ارسال بکنید برای اون فرد که اون فرد دقیقا بدونه این مشکلات احتمالی رو و یا اگر در این ساعت خاص ترافیک وجود داره مثلا فرض بفرمایید کارخونه شما جاده تهران کرج هست و روز چهارشنبه عصر اگر شما بخاهید قرار رو بذارید ترافیک بسیار شدیدی هست، باید به اون فرد بگید که این ساعت بسیاری از افراد از تهران برای مسافرت روانه جاده تهران کرج میشن و ترافیک بسیار شدیدی وجود داره. این مشکلات رو بیان بکیند ترافیک، آدرس خاص، مشکل جای پارک و یا هر چیز دیگری، طرح زوج و فرد، فاصله تا مترو، پیاده راه از مثلا مترو تا دفتر شما همه اینهارو میتونید مطرح بکنید که به شما خیلی کمک بکنه.
مورد بعدی که میخوام بهتون بگم این واژه رو من میخوام عمدا استفاده بکنم اگر شخص واقعا آدم بی ملاحظه و واقعا باید این رو بگم احمقی باشه که باعث بشه اصلا به تمام این روشها توجه نکنه، شما خیلی واضح باید بهش بگید، بگید که لطف کنید سر موقع بیاین لطفا بعدا به من نگید که ترافیک بود، جاپارک پیدا نشد، یه کاری پیش اومد همه اینکارا رو در نظر بگیرید و بعد بیاین. خب این قطعا بستگی داره توی یک قرارداد اگر چنین حرفی رو به یک فردی بزنید کلا اون قرارداد منتفی هستش ولی گاهی پیش میاد مثلا دوستانی رو داریم مثلا افرادی رو داریم که به هر حال جایگاهشون مشخصه نسبت به ما و ملاحظه هم نمیکنن و لازمه ما اینکار رو انجام بدیم. خب این حرف رو میتونیم بگیم باز بسته به شرایط ادبیاتمون بسیار مهمه. یه موقع یک دوسته میتونیم تو فضای شوخی بگیم حسین جان نگی ترافیک بود و نمیدونم ماشین پیدا نشد و اینا، همشو در نظر بگیر یه خورده زودتر راه بیفتا دستت درد نکنه. ببینید چقدر میتونه متفاوت باشه.
و آخرین ترفندی که میخام خدمتتون عرض بکنم وجود قاطعیت هست. اگر فرد با تمام این ترفندهایی که شما به کار بستید باز هم بیتوجه بود حتما در زمانتون دقت نظر رو داشته باشید قاطعیت رو به خرج بدید، رأس اون ساعتی که قرار گذاشتین برنامه رو تموم بکنید و برای دفعه بعد خیلی خیلی جدی اینکار رو انجام بدید. کاری که ما همیشه در برنامه هامون انجام میدیم در سمینارها و جلسات شخصی خودم. شما نگاه بکنید هیچ وقت هیچ سمیناری از من حتی یک دقیقه هم تخطی نداشته از زمان؛ به خاطر اینکه ما همیشه این اس ام اسی رو که ارسال می¬کنیم به دوستان اعلام میکنیم که شما نیم ساعت زودتر بیاین، یه فیلم آموزشی براتون پخش میکنیم که وقتتون هم تلف نشه و بدونید که ما رأس 5 و 10 دقیقه درب سالن رو خواهیم بست. اگر مثلا برنامه برج میلاد ساعت 5 آغاز میشه 5 و 10 دقیقه در سالن بسته خواهد شد. و چه بهتر که شما از 4 و نیم حضور داشته باشید، اون موقع می بینید که همه رأس ساعت میان و واقعا هم افرادی بودن که حتی از شهرستان اومدن و در روشون بسته بود تا ساعت نیمه استراحت که فرصت شد و بیان داخل، و ناراحت هم نبودن چون ما بارها این موضوع رو تکرار کردیم. پس وجود قاطعیت بسیار مهم هست. شما به عنوان یک فردی که اهمیت وقت رو میدونید خودتون هم باید به وقت دیگران احترام بذارید. اگر قراری که فرد با شما گذاشته به خاطر بیتوجهی خودش به هم ریخته نباید باعث شه شما قرارهای بعدیتون رو به اشتباه از دست بدید یا در زمان اون¬ها تخطی کنید.
امیدوارم این چند ترفند که برخیشون فن بیان بود و برخیشون حالت روانشناسی داشت برای شما مفید بوده باشه و باعث شه که در مدیریت زمانتون خیلی خیلی بهتر عمل کنید. مچکرم از شما.
دنبال کننده
دنبال شونده
ماجرا
با آموزشهای علمی و در عین حال فوقالعاده کاربردی کمک میکنیم تا افراد زندگی شخصی و شغلی بهتری داشته باشند و از روابطشان بهترین استفاده را ببرند. رزومه: موسس مجموعه بیشتر از یک نفر (1+) نگارش بیش از 10 کتاب مشاور سخنرانی برخی از غولهای اقتصادی و نمایندگان مجلس کارشناس 30 برنامه رادیو و تلویزیونی