گویا یک ویروس ساده (و البته مرموز!)، نظم جهان را به هم زده و از شرق تا غرب کره زمین را فرا گرفته!
ایران هم همانطور که میدانید از این قاعده مستثنا نبوده و اختلالات زیادی در کار و زندگی مردم به وجود آمده است. البته که ما معتقدیم در هر نوع تهدیدی، فرصتی هم نهفته است…!
مدرسه استادی هم بنا به دلایل احتیاطی و از آنجا که محل تجمع بسیاری از افراد است، فعلاً تا برگشتن اوضاع به شرایط معمول، به صورت آنلاین برگزار میشود.
جلسه سوم در فضایی متفاوت که جذابیتهای خودش را هم دارد، در حالی برگزار شد که خوشبختانه همه شرکتکنندگان به صورت جدی و کاملاً آماده از راه دور در قالب وبینار در این رویداد شرکت کردند.
شاید بتوان گفت که اثربخشی چنین دورهای به صورت حضوری بسیار بیشتر است اما برگزار کردن مدرسه استادی به صورت آنلاین هم تجربهای تازه و منحصر به فرد بود.
به سراغ محتوای جلسه سوم مدرسه استادی 6 میرویم. جایی که بیش از 300 نفر از مردم اهل آموزش ما، حتی با وجود اخبار منفی مربوط به کرونا، مشتاقانه منتظر آغاز این جلسه بودند با هدایت پیام بهرام پور و البته هرکدام از نقطهای از کشور عزیزمان ایران. از شرق و غرب و شمال و جنوب….!
پیش از آن، برای اینکه ببینیم در دو جلسه قبلی چه گذشت، روی لینکهای زیر کلیک کنید و گزارش دو جلسه اول استادی را بخوانید:
گزارش جلسه دوم مدرسه استادی 6 ؛ تازه داره جون میگیره…!
گزارش جلسه اول مدرسه استادی 6 ؛ پیش به سوی رشد و یادگیری و تکامل…
جلسه سوم مدرسه استادی 6 کِی و کجا برگزار شد؟
روز پنج شنبه، 22 اسفندماه 1398 حدود یک هفتهای به عید متفاوت نوروز (!) امسال مانده اما دوستان مدرسه استادی در جلسه سوم شرکت میکنند.
این بار خبری از صف کیفها نیست و فرقی ندارد کجا نشسته باشند. یک خط اینترنت و یک گوشی یا لپ تاپ هوشمند تنها ملزوماتی است که آنها را به جلسه سوم مدرسه استادی 6، پرتاب میکند!
البته برگزار شدن آنلاین این جلسه خوبیهایی هم دارد. یکی از بزرگترین خوبیهایش این است که همه میتوانند حتی با شلوار خانگی و پیژامه و درحالیکه روی صندلی راحتی خودشان نشستهاند و یک لیوان چای یا قهوه دلپذیر کنارشان قرار دادهاند، در جلسه شرکت کنند.
همانطور که در تصویر میبینید، این بار حضور در جلسه برای کسانی که فرزند خردسال دارند، راحتتر از همیشه و بدون دغدغه و نگرانی بود.
مدرس جلسه سوم مدرسه استادی 6 چه کسی بود؟
همچون دو جلسه اول، این بار مدیریت جلسات بر عهده پیام بهرام پور بود. آقای بهرام پور از طریق سیستم وبینار مجموعه بیشتر از یک نفر، اداره جلسه و تدریس آن را بر عهده داشت.
موضوعات جلسه سوم مدرسه استادی 6 چه بود؟
در جلسه سوم مدرسه استادی چندین موضوع بسیار مهم مورد بررسی قرار گرفت.
نخستین موضوع، مدیریت زمان و انرژی بود.
پیام بهرام پور ساعتی را به توضیح این موضوع مهم اختصاص داد. اینکه چرا با وجود اینکه تمام افراد دنیا 24 ساعت وقت دارند، اما برخی از آنها به موفقیتهای زیاد میرسند و برخی دیگر نمیتوانند از انرژی و زمانشان به درستی استفاده کنند.
یادمان باشد، زمان عادلانهترین چیزی است که در این دنیا تقسیم شده است…!
او سپس ویژگیهای «ابَر انسانهای بیشتر از یک» را برشمرد و از کسانی که دائماً منتظرند تا اوضاع خوب شود تا کاری انجام دهند، انتقاد کرد! چون میدانیم که اوضاع تقریباً همیشه تا بوده همین بوده و این ما هستیم که باید برای تغییر خودمان و انجام بهترین کار ممکن، دست به فعالیتهای جدی بزنیم.
از جملات طلایی این بخش، این دو جمله را برای شما انتخاب کردهام:
کتاب خوب خواندن، خوب کتاب خواندن!
در بخش بعدی، امیرحسین احمدی، مدرس تندخوانی و تقویت حافظه مجموعه بیشتر از یک نفر، در مورد کتاب صحبت کرد.
دوستان شرکت کننده در مدرسه استادی، همه اهل آموزش اند و تصمیم دارند به یک «آموزش دهنده» تبدیل شوند. یکی از اصلیترین شروط مدرس شدن، داشتن آگاهی و سواد بالا و به روز است. امیرحسین احمدی آمده بود تا به آنها یاد بدهد چطور کتاب خوا بخوانند، چطور خوب کتاب بخوانند، الگوهای کتاب خوانی را یاد بگیرند، فراتر از تخصص خود بیاموزند و تازهترین و بهترین تکنیکهای تندخوانی را به آنها آموزش بدهد.
در بخش بعدی پس از بیان نکاتی در مورد تندخوانی و مطالعه مؤثرتر کتابها، نوبت به بخش محبوب، پر چالش و البته مهم «داشتن سایت» رسید.
راه اندازی وب سایت
سایت داشتن به ویژه برای کسانی که قصد آموزش دهنده شدن دارند، موضوعی کلیدی است.
برای همین پیام بهرام پور یک نقشه راه برای راه اندازی سایت درست کرده بود. او ابتدا از مزایای داشتن وب سایت گفت. گفت که چرا نباید به شبکهای مثل اینستاگرام اکتفا کنیم و از سختیهای راه راه اندازی وب سایت گفت.
او راه اندازی وب سایت را به پیرمردی 101 ساله و معتاد تشبیه کرد.
توضیحات مفصلی در مورد نام سایت، دامنه و هاست و انتظاراتی که از سایت باید داشته باشیم گفت.
یکی از مهمترین نکاتی که در این بخش گفته شد این بود که دوستان سعی نکنند ابتدای راه خودشان را با وضعیت کنونی وب سایتی مثل بیشتر از یک که سالها برای آن زخمت کشیده شده مقایسه کنند.
جالب است بدانید سایت بیشتر از یک هم اکنون با رتبه الکسای زیر 300، از محبوبترین سایتهای ایرانی است که چندین برنامه نویس و تولید کننده محتوا و نویسنده، رویان مشغول کار هستند؛ بنابراین هرگز نمیتوان در ابتدای راه، انتظار داشت که وب سایتمان مثل «بیشتر از یک» شود.
او برای اثبات حرفهایش، از نسخههای ابتدایی وب سایت (که با دامنه Bahrampoor.com فعالیت میکرد)، رونمایی کرد و خاطرات قدیم را ضمن آموزش، زنده کرد.
و اما دست به قلم شدن…
همانطور که گفتیم، روز سوم استادی 6، بسیار پروپیمان و عالی دنبال میشد. حتی از پشت کامپیوتر و به صورت آنلاین!
بعد از اینکه «دی جی صادقی» آهنگهای انرژی بخش برای دوستان در هنگام استراحت و تایمهای استراحت پخش میکرد، آموزشها از سر گرفته شد.
(در اینجا منظور از دی جی صادقی، خانم زهرا صادقی است که مسئولیت هماهنگی و برگزاری تمام و کمال وبینار جلسه سوم استادی 6 را بر عهده داشت!)
موضوع بعدی آموزش، نوشتن مقاله بود که البته قرار است در جلسات آتی به صورت مفصلتری هم به آن پرداخته شود.
در این بخش، آقای بهرام پور نکاتی خوب و کاربردی در مورد چگونگی هضم تجربه، چگونگی الگوگرفتن از دیگران و خلاق بودن در راه نویسندگی گفت.
او در این بخش (خلاقیت و راه خلاق شدن) از یک آزمایش علمی خیلی جالب هم برای دوستان مدرسه استادی توضیحاتی ارائه کرد.
راستش را بخواهید گاهی وقتها ما واقعاً دوست داریم خلاق باشیم، اما نمیدانیم چگونه؟
میدانید دلیلش چیست؟ گاهی وقتها تقلید کورکورانه از دیگران! یعنی ما با اینکه میتوانیم روشی تازه برای انجام دادن کارها داشته باشیم و یا کارهای جدیدی انجام دهیم، به خاطر اینکه میبینیم دیگران به این روش دست نیافتهاند، خیال میکنیم ما هم نمیتوانیم.
اگر دوست دارید، میتوانید در مورد این آزمایش بخوانید:
در یک قفس پنج میمون قرار داده شد. داخل قفس نردبانی قرار داده و روی آن چند عدد موز گذاشتند. بعد از مدتی، یکی از میمونها از نردبان بالا میرود تا موز را بردارد. زمانی که میمون به موز نزدیک میشود بر روی تمام میمونها آب سرد پاشیده میشود. بعد از مدتی، یکی دیگر از میمونها تلاش میکند که موز را بردارد. باز هم بر روی تمام میمونها آب سرد پاشیده میشود. این کار چند بار تکرار میشود. خیلی زود مشاهده شد وقتی یک میمون به سراغ موز میرود دیگر میمونها سعی میکنند جلوی او را بگیرند. دیگر آب سرد پاشیده نمیشود.
پس از مدتی کوتاه، یکی از میمونها با یک میمون جدید جایگزین شد. میمون جدید موز را میبیند و به سمت موز میرود. دیگر میمونها به آن میمون حمله میکنند و آن را کتک میزنند. بعد از چند تلاش دیگر برای رسیدن به موز و کتک خوردن از سوی دیگر میمونها، میمون تازه وارد متوجه میشود که نباید موز را بردارد. یکی دیگر از پنج میمون اولیه با یک میمون جدید جایگزین میشود. میمون جدید نیز از نردبان بالا میرود و کتک میخورد. میمون تازه وارد قبلی نیز در این تنبیه شرکت میکند. مجدداً سومین میمون اولیه با یک میمون جدید عوض میشود. میمون جدید نیز از نردبان بالا میرود و از بقیه میمونها کتک میخورد. دو تا از میمونها که میمون تازه وارد را کتک زدند نمیدانند چرا به آن اجازه نمیدهند از نردبان بالا برود یا چرا در کتک زدن آن مشارکت میکنند. بعد از جابجایی میمون چهارم و پنجم با میمونهای جدید، تمام میمونهایی که بر روی آنها آب سرد پاشیده شده بود با میمونهای جدید جایگزین شدهاند. با این وجود، هیچ میمونی سعی نمیکند از نردبان بالا رود.
میدانید اگر از میمونها بپرسید که چرا میمونی که به سمت موز میرود را کتک میزنند، چه جوابی میدهند؟ آنها میگویند «نمیدانیم! زیرا تا آنجایی که ما میدانیم همیشه همینطور بوده است.»!
موضوع بعدی جلسه سوم مدرسه استادی، در مورد اعتمادبهنفس بود.
اعتمادبهنفس از نظر آقای بهرام پور دقیقاً مثل پرندهای است که دو بال دارد.
بال اول مهارت و بال دوم خودباوری…
در نبود هریک از این دوبال، پرنده اعتمادبهنفس قادر به پرواز کردن نخواهد بود…!
مدرسه استادی جایی است که به اندازه کافی مهارت به دوستان آموزش داده خواهد شد؛ اما خودباوریاش با انجام قدرتمند و دائمی تمرینها به دست میآید که بر عهده خود شرکتکنندگان و با پیگیری کوچها خواهد بود.
در مورد اعتمادبهنفس بیشتر بخوانید:
راهکارهای افزایش اعتماد به نفس
افزایش اعتماد به نفس در مقابل دیگران
اعتماد به نفس چیست؟ اعتماد به نفس تان را با این برنامه عملی 10 روزه افزایش دهید
همچنین محصول پرفروش و فوقالعاده شهامت، هر آنچه در مورد شجاعت، رفع خجولی و داشتن اعتمادبهنفس بالا بخواهید، برای شما به همراه خواهد آورد. کافی است روی تصویر زیر کلیک کنید:
و اینستاگرام…
در بخشهای پایانی وبینار جلسه سوم مدرسه استادی 6 نکاتی طلایی و بسیار مهم در مورد «اکانت اینستاگرام» گفته شد. شما و دوستان شرکت کننده عزیز همچنین برای گرفتن الگو و یادگیری بیشتر میتوانید «پیج اینستاگرامی بیشتر از یک» را دنبال کنید تا علاوه بر آموزشهای رایگان روزانه، از تازهترین محصولات مجموعه هم آگاه شوید.
بعد از بیان نکاتی در مورد زبان انگلیسی، جمع بندی پایانی صورت گرفت. هر بار پس از پایان هر جلسه مدرسه استادی، شرکتکنندگان عزیز با هم مشغول ردو بدل کردن اطلاعات و گپ و گفت میشدند؛ اما این بار، جبر جغرافیایی (شاید هم جبر ویروسی!) اجازه این کار را به دوستان نداد.
حوالی ساعت 4 بعدازظهر بود که جلسه سوم مدرسه استادی 6 هم به پایان خودش رسید. در فضایی متفاوت و با روشی متفاوتتر…!