آماده سازی متن سخنرانی – گزارش جلسه هفتم از هشتاد و سومین دوره جامع سخنرانی و فن بیان

سرفصل های مهم این مقاله:

جلسه هفتم از هشتاد و سومین دوره جامع سخنرانی و فن بیان، با موضوع آماده سازی متنی عالی برای سخنرانی در تاریخ 29 آبان ماه 1397 رأس ساعت 5 و نیم در مجموعه بیشتر از یکنفر آغاز شد.

گزارش جلسات قبل به شرح زیر است.

اکوسیستم – جلسه اول از هشتاد و سومین دوره جامع سخنرانی و فن بیان

ترس از سخنرانی-جلسه دوم از هشتاد و سومین دوره جامع سخنرانی و فن بیان

شخصیت شناسی-گزارش جلسه سوم از هشتادو سومین دوره جامع سخنرانی و فن بیان

شروع سخنرانی -جلسه چهارم از هشتاد و سومین دوره جامع سخنرانی و فن بیان

صداسازی-جلسه پنجم از هشتاد و سومین دوره جامع سخنرانی و فن بیان

بدنه سخنرانی-جلسه ششم از هشتاد و سومین دوره جامع سخنرانی و فن بیان

دوره جامع سخنرانی و فن بیان

موضوع جلسه آخر دوره جامع سخنرانی و فن بیان چه بود؟

بیشترین تمرکز ما در جلسه هفتم دوره جامع سخنرانی و فن بیان، بر نوشتن متن سخنرانی و آماده سازی آن بود. اینکه چطور متن سخنرانی‌ای بنویسیم که هنگام نیاز و استفاده از آن، به خوبی مطالب آن را به یاد بیاوریم.
در گام بعدی تمرکز ما بر این بود که دست نوشته‌هایی که دوستان در هنگام نکته برداری تهیه می‌کنند به چه شکل باشد و چه اشتباهات رایجی در این زمینه وجود دارد.
آموزش مهم دیگری که در این جلسه داده شد، این بود که افراد چگونه می‌توانند کلیدواژه‌های مناسب برای سخنرانی‌های خود را از سخنرانی‌های دیگری که می‌بینند، بیرون بکشند و استخراج کنند.

سخنرانی و فن بیان

روش‌های نوشتن دست نوشته و اشتباهات رایج در آن

یکی از نکات مهمی که در این جلسه به آن پرداخته شد، روش‌های رایج نوشتن دست نوشته بود. در روش‌های رایج، بعضاً روش‌های اشتباه زیادی هم دیده شده که برخی از اساتید آنها را تدریس می‌کنند. سعی کردیم در این جلسه اشتباهات رایج و شایع که در نوشتن دست نوشته وجود دارد، به دوستان شناسانده و معرفی شود.
مثلاً نوشتن بی هدف قسمتی از متن، نوشتن کل متن (که باعث سردرگمی می‌شود)، خواندن اتوماتیک اسلایدها بدون دقت کافی از جمله چنین اشتباهاتی است.
یکی از ایراداتی که برخی از اساتید مرتکب می‌شوند، این است که کل متن را داخل اسلایدهای خود می‌گذارند و سعی می‌کنند از روی آن بخوانند. این اشتباه بزرگی است. شما باید تنها تعدادی کلیدواژه برای اینکه متن به خاطرتان بیاید، داخل اسلایدها بگذارید.

دوره جامع سخنرانی و فن بیان

چرا از اول تا آخر متن سخنرانی را نباید بنویسیم؟

برخی از افراد سؤال می‌پرسند که چرا نباید از ابتدا تا انتهای سخنرانی را به صورت دست نوشته به همراه داشته باشیم که دیگر نگران اینکه مطلبی یادمان برود نباشیم. برای رد کردن این نظریه سه دلیل وجود دارد:
دلیل اول این است که این کار باعث اتلاف وقت و هدر رفتن انرژی می‌شود. همانقدر که باید برای نوشتن متن سخنرانی و روخوانی آن انرژی صرف کنید را اگر روی تمرین صرف کنید، نتایج بهتری می‌گیرید.
دلیل دوم این است که ارتباط چشمی با مخاطب از دست می‌رود. شما اگر دائماً حواستان به دست نوشته‌هایتان باشد، نمی‌توانید ارتباط چشمی موثری با مخاطبین خود داشته باشید.
توجه مخاطب یکی از مهم‌ترین نکاتی است که در طی دوره به آن تاکید کردیم. بنابراین اگر قرار باشد ما از روی متن روخوانی کنیم، پس بهتر است همان متن را کپی کنیم و به دست مخاطب بدهیم! این روش اشتباه است. مخاطب روبروی شما می‌نشیند که برایش یک سخنرانی جذاب کنید، او نیازی به روخوانی شما ندارد. این دلیل هم دلیل مهمی است برای اینکه هرگز متن سخنرانی را به همراه خود نبرید.

نکات تکمیلی جلسه آخر هشتاد و سومین دوره جامع سخنرانی و فن بیان

در بخش نکات تکمیلی، به نکاتی از جمله اینکه این دست نوشته‌ها و یادداشت‌ها را در کجای سالن قرار دهند، چطور در موبایلشان قرار دهند و چطور از آنها استفاده کنند.
در این بخش همچنین ویژگی‌های دست نوشته‌ها و یادداشت‌ها را به دوستان آموزش دادیم. مثلاً گفتیم که این یادداشت‌ها باید کوتاه و چندکلمه‌ای باشد و نباید جملات را به صورت کامل بنویسیم. در حقیقت تنها نوشتن تیتروار و کلیِ مباحث برای یادآوری بعدی ضروری است، اما هرگز نباید جمله به جمله، مباحث را یادداشت کنیم.
همچنین بر درشت نویسی و خوانا نویسی تاکید شد.

تمارین انتهایی کلاس

در بخش‌های پایانی جلسه آخر، تمرین‌هایی کاربردی و اثربخش برای دوستان شرکت کننده طراحی شده بود تا با استفاده از آنها بتوانند سخنرانی‌هایشان را هرچه با کیفیت‌تر و بهتر برگزار کنند.
به دوستان شرکت کننده تاکید شد که هرچه این تمرین‌ها را بیشتر جدی بگیرند و بیشتر تکرار و تمرین کنند، پیشرفت‌های چشمگیرتری هم خواهند کرد.

 

هدایایی برای افراد پر تلاش!

تمام دوستان، سعی و تلاش زیادی برای بهبود سخنرانی‌هایشان از ابتدای دوره تا جلسه آخر انجام دادند. پیشرفت کلی بچه‌ها کاملاً محسوس بود.
در انتهای جلسه آخر، به سه نفر از کسانی که پیشرفت‌های چشمگیری از خود نشان دادند، هدایی ارزشمند اهدا شد. همچنین از جناب آقای بابکیان که تحقیق جالبی در مورد «فاکتورهای ترس از سخنرانی» انجام داده بود، تقدیر و قدردانی شد.

جلسه آخر دوره جامع

 

برای اطلاع از دوره جامع سخنرانی و فن بیان کلیک کنید

 

مطالب محبوب سایت:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا